utorak, 24. svibnja 2011.

Prhke pitice s čokoladom i jagodama


Napokon! Jagode u vrtu u dostatnoj količini za desert. Otkad su krenule jagode po dućanima i tržnici, mogu samo gledati u njih budući da sam alergična na špricane jagode. I koju god stranicu da otvorim, virtualnu ili nekog časopisa, dočekaju me jagode. 


Stoga sam jutros s veseljem brala jagode u vrtu. I odlučila napravit malo, ali slatko zadovoljstvo. U zamrzivaču sam imala ostatak prhkog tijesta od pite koju sam zadnju put radila pa sam odlučila napraviti mini pite punjene ganache kremom i komadićima jagoda. 

Recept za tijesto za mini pite ću stavit sljedeći put, jer više nemam ostataka pa ću morati zamijesiti. Ako imate ostataka tijesta, stavite ga u mini kalupe, prekrijte papirom za pečenje, napunite rižom i pecite 15 minuta na 180°C. Izvadite kalupe iz pećnice, maknite rižu i papir za pečenje pa vratite u pećnicu na još 5 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade na rešetki.

Kada se pitice ohlade, napunite ih ganache kremom i komadićima jagoda, te ukrasite. Da bi se napravila ganache krema za 6 mini pita, potrebno je 150 g tamne čokolade i 150 ml slatkog vrhnja. Čokoladu je potrebno nasjeckati na komadiće, staviti u posudu i preliti sa slatkim vrhnjem zagrijanim do točke vrenja. Pustite par minuta da se čokolada otopi pa miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ostavite na sobnoj temperaturi barem dva sata prije nego krenete puniti pitice.



Broj komentara: 12:

  1. Meni je ovo super i bez jagoda! Moram da kupim ove modlice za tartiće.

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo bi rado isprobala!!!
    i vrlo su fotogenične!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam sve u mini varijantama pa tako i pite i tartove, a ove tvoje izgledaju upravo neodoljivo, oduševljena sam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. O moj Bogo pa imajte malo milosti sa tim cokoladnim delovima.Tako mi se sad jede ovo;)

    OdgovoriIzbriši
  5. da, da, u jeku je sezona jagoda, ali ja sam sigurna da su tvoje puno bolja kategorija od vecine ovih sto se nalaze na policama ducana!

    tortice su mmmmmmmmmm!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čim kupim modlice za tartove, isprobavam ovaj recept. Izgledaju neodoljivo!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Olá, passei para conhecer seu blog e suas receitas me encantaram, vou seguir, pois gosto de coisas boas. Um abraço, Marta. Venha me visitar também, será muito benvinda.

    OdgovoriIzbriši
  8. vidjela sam tortice,blog,ali sam bila u zurbi ,kada sam imala vremena pogledati,nisam ga mogla naci ,evo sada sam se obradovala jer sam slucajno kliknula i dobila ono sto sam htjela...tortice su mi jako,jako fine!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasne male pite, odličnih sastojaka, Divno si ih napravila i dekorirala. Super za domaće , vrtne jagode. Sigurno imaju posebno fini okus i miris.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala!

    Čim krenem u vrt i počnem se muvati oko jagoda, sve miriši. A tek kuhinja u kojoj se nalaze svježe ubrane jagode.

    OdgovoriIzbriši