petak, 13. svibnja 2011.

Dvobojna krema od mascarponea


Plan za danas je bio napraviti krostatu od mascarponea s čokoladom. Budući da sam imala pakiranje mascarponea od 500 g, a po receptu mi je trebalo 250 g, od ostatka sam odlučila napraviti desert u čaši. I to samo iz jednog razloga. Znala sam da će suprug kad dođe kući dosađivati da proba pitu (koja se neće stići ohladiti do njegovog dolaska), pa sam mu na ovaj način skrenula pažnju. Inspiracija za kremu mi je bila torta čokoladna duga.


  • 250 g mascarponea
  • 2 žlice šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g bijele čokolade
  • keksi po želji (koristila sam Oreo kekse i dvobojne kekse punjene kremom od kakaa)
  •  
 
Na pari otopiti posebno bijelu, a posebno tamnu čokoladu. Pomiješati mascarpone sa šećerom. Slatko vrhnje izmiksati u šlag i umiješati u mascarpone. Podijeliti smjesu u dva dijela. U jedan umiješati bijelu, a u drugi tamnu čokoladu.

U čašu staviti razmrvljene kekse, sloj jedne pa druge kreme. Ponoviti postupak. Na vrh staviti malo tučenog slatkog vrhnja. Čaše staviti u frižider da se krema ohladi.


Broj komentara: 5:

  1. Ponavljam post koji sam jučer objavila, jer je zbog bloggerovih tehničkih poteškoća izbrisan.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ovo i ovo.obozavam mascarpone..mora da je bio na meniju Bogova sa ambrozijom i nektarom:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooooo, i ja cesto pravim raznorazne kremice i rado koristim mascarpone. ODLICNO izgleda! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo mi prefino izgleda, moram probati barem jednu od ovih finih kremica u čaši!

    OdgovoriIzbriši