srijeda, 24. listopada 2018.

Bez glutena: Brzi desert

Sreća je u malim stvarima. Tako je i mene oduševio pronalazak ovog recepta. Sve sastojke uvijek imam doma i za 15 minuta mogu uživati u desertu. Sastojci fini, zdravi, bez šećera i brašna, a uz dodatak grčkog jogurta i sezonskog voća postaje prava poslastica. Mada će ljubitelji čokolade cijeniti ovaj desert i bez dodataka. Količina sastojaka je dovoljna za dvije manje porcije.
  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 30 g omekšalog maslaca
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 2 žlice čoko kapljica
Bananu narežite na kriške i uz pomoć vilice zdrobite u pire. Dodajte masac, med i vaniliju pa dobro promiješajte dok se sastojci ne povežu. Dodajte čoko kapljice. Dva manja vatrostalna kalupa premažite maslacem pa rasporedite smjesu. Po vrhu pospite nekoliko čoko kapljica. Pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180ºC, ovisi o tome kakvu čvrstoću želite. Desert više nalikuje na puding nego na biskvit.


2 komentara: