četvrtak, 1. travnja 2021.

Bojanje jaja prirodnim bojama

Kako teku pripreme za Uskrs? Jeste se već organizirali i nabavili namirnice ili sve radite u zadnji čas? Sigurna sam da još niste obojali jaja i zato vam donosim ideju kako uz pomoć prirodnih i neškodljivih namirnica obojati jaja.  Sve što vam treba za ovako divna plava jaja je ljubičasti kupus.

sdfsddfsdfsf


Jaja, po mogućnosti  ona s bijelom ljuskom, skuhajte na uobičajen način. Ja to radim ovako - jaja sobne temperature kuham 10 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Žumanjak bude u potpunosti skuhan pa ukoliko volite mekši žumanjak prilagodite vrijeme kuhanja. Ne preporučam kuhanje jaja duže od 10 minuta, jer će, ako ih prekuhate, žumanjak dobiti zelenu ovojnicu. Skuhana jaja stavite u hladnu vodu da se prekine proces kuhanja.

Ljubičasti kupus narežite na trakice. Stavite u posudu i ulijte vode tek toliko da kupus bude pokriven. dodajte 2 žlice octa i kuhajte otprilike pola sata. Izvadite kupus. Po želji pustite nekoliko trakica kupusa u vodi ukoliko ne želite da boja bude jednolična - tako ćete dobiti jaja s uzorkom, kao ova s fotografije. Jaja ostavite u vodi u kojoj se kuhao kupus barem pola sata i izvadite ih iz vode kad budete zadovoljni intenzitetom boje, ja sam ih držala 45 minuta.


Sretan Uskrs!



Nema komentara:

Objavi komentar