srijeda, 3. siječnja 2018.

Bez glutena: Banana avokado puding

Sve najbolje u 2018. godini!
Nadam se da ste se lijepo proveli na dočeku 2018. i želim vam puno zdravlja, ljubavi i veselja. Ako se među novogodišnjim odlukama našla i ona o zdravijoj prehrani, bez grižnje savjesti možete nastaviti čitati ovaj post i nakon toga isprobati recept.


Ponekad je svega nekoliko sastojaka i malo uloženog vremena dovoljno za efektan desert. Takav je i ovaj desert. Sve što trebate je pričekati da banane i avokado budu dovoljno zreli kako bi mogli uživati u zdravom desertu. Obično kupim avokado i onog dana kad sazrije iskoristim ga za ovaj recept. Ljeti puding volim rashladiti u frižideru, a u hladnijim mjesecima to nije potrebno, može se i odmah jesti. Količina navedenih sastojka je dovoljna za 2 porcije.


  • 1 zreli avokado
  • 1 zrela velika banana
  • 2 žlice meda (prilagodite ukusu)
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 2 žlice kakaa
Avokado prerežite na pola, odstranite košticu pa žlicom izdubite meso i stavite u multipraktik. Dodajte bananu narezanu na kolute i ostale sastojke pa kratko pulsirajte dok se svi sastojci ne povežu i ne dobijete glatku smjesu. Smjesu rasporedite u 2 zdjelice i po želji rashladite ili poslužite odmah. 


3 komentara:

  1. Volim deserte koji imaju tu zdravu notu kao što je ovaj puding, divno izgleda :)
    Tamara, hvala na lepim željama, sve najlepše u Novoj godini!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti!
      Volim kad mogu uživati u desertu bez grižnje savjesti.

      Izbriši
  2. This is one of my favourite guilt-free desserts! Yours looks fabulous! happy new year!

    OdgovoriIzbriši