ponedjeljak, 9. rujna 2024.

Bez glutena: Lepinje

Ovog ljeta smo roštiljali skoro svaki vikend. Baš smo se izguštirali. A uz meso s roštilja najbolje pašu lepinje. Kao i uvijek, radim ih receptu s youtube kanala Gluten free food Sanela. Odlične su i uvijek uspiju. Ima nešto posebno u toj kombinaciji tople lepinje, slasnog mesa, kajmaka, ajvara i kapule, mmm...



  • 20 g svježeg kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 1 žličica šećera i 1 žličica Mix B brašna
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 50 ml ulja
  • 2 žličice soli
  • 500 g Schar Mix B brašna
Razmrvite kvasac u 100 ml tople vode. Dodajte žličicu šećera i žličicu brašna i pustite da se kvasac digne. U zdjelu samostojećeg miksera stavite brašno, sol, jogurt, ulje i preostalu vodu. Dodajte dignuti kvasac i uz pomoć miksera zamijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu, pokrijte prijanjajućom folijom i pustite da se diže 30 minuta. Dignuto tijesto kratko premijesite i podijelite na 4 dijela. Svaki oblikujte u lepinju i tupom stranom noža utisnite mrežasti uzorak. Lepinje pokrijte prijanjajućom folijom i pustite da se dižu 15 minuta. Premažite ih uljem i pecite otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne dobiju lijepu boju.


Nema komentara:

Objavi komentar