utorak, 24. studenoga 2020.

Pureće pljeskavice

Nakon pauze, nastavljamo s igricom zajednički obrok. Kao i svaki put do sada, dobili smo na izbor slatki i slani recept. Slani recept mi se učinio kao odlična prilika za ručak tijekom radnog dana. I nisam se prevarila - u samo 45 minuta imala sam na tanjuru pljeskavice i dva priloga te salatu. Bolje od toga ne može!

dsasdada

  • 250 g mljevene puretine 
  • 5 g soli
  • svježe mljeveni papar (prema ukusu)
  • 1 mrkva naribana
  • 1 manja tikvica naribana
  • 130 g naribane gaude
  • 1 jaje
  • nekoliko žlica krušnih mrvica
Začinite meso i pomiješajte. Dodajte naribanu mrkvu, tikvicu i sir pa pomiješajte. Razmutite jaje i dodajte u smjesu. Dodajte nekoliko žlica krušnih mrvica kako bi smjesa postaja kompaktna. Oblikujte pljeskavice i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Od ove smjese sam dobila 7 pljeskavica promjera 7 cm. Po želji prazni prostor na limu popunite krompirom izrezanim na tanke kriške. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Zatim okrenite pljeskavice (i krompir ako ga imate) i pecite još 10 minuta. Krompir nakon okretanja premažite tankim slojem maslinovog ulja i posolite.  Poslužite uz kuhano povrće i salatu po izboru.

1 komentar: