ponedjeljak, 11. veljače 2019.

Srca s aronijom

Veljača - mjesec maškara, ali i mjesec ljubavi. Nije mi Valentinovo toliko važno,  ali volim dobiti buket cvijeća i napraviti prigodnu slasticu (s puno čokolade ili u obliku srca). Na blogu već postoji nekoliko valentinovskih prijedloga, a danas vam donosim sočan spoj badema i aronije.

Biskvit
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 150 g fino mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a u drugoj zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte pastu od vanilije, prašak za pecivo i mljevene bademe pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Umiksajte dvije žlice snijega od bjelanjaka, a preostali snijeg pažljivo umiješajte uz pomoć vilice. Smjesu izlijte u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje i pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na  170°C, dok površina ne dobije lijepu boju (provjerite čačkalicom ako je biskvit pečen). Kad je biskvit pečen, pustite ga u kalupu i krenite s pripremom kreme.

Krema
Zakuhajte 600 ml ledenog čaja. Puding i šećer promiješajte s 50 ml ledenog čaja pa tu smjesu ulijte u zakuhalu tekućinu i miješajte pjenjačom dok se smjesa ne zgusne. Vruću smjesu odmah izlijte na pečeni biskvit, neovisno o tome da li je biskvit topao ili hladan. Kad se krema ohladi, kolač možete odmah rezati ili staviti u frižider preko noći. Izrežite uz pomoć rezača u obliku srca, rubove pospite mljevenim bademima ili ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


2 komentara: