Ma kakva je to jesen bez mirisa jabuka i cimeta?? Eto, kod mene dani prolaze bez tog omiljenog mirisa. Danima je padala kiša, a magla je obavila ulicu. Danas je konačno zasjalo sunce i rekla sam si, dok sam išla s posla, kako će se danas u čast suncu, kućom proširiti miris jabuka i cimeta. Brzi crumble je jedino što mogu napraviti dok pripremam ručak. Taman imam male sočne domaće jabuke. Crumble je dobio i tajni sastojak, koji se odlično uklopio. Riječ je o Bio extra džemu od aronije s limunom. Količina sastojaka je dovoljna za 4 manje porcije.
- 100 g Schar Mix b brašna
- 70 g šećera
- 80 g hladnog maslaca
- 4 veće ili 16 mini jabuka
- 2 žličice šećera (količinu šećera prilagodite slatkoći jabuka)
- cimet prema ukusu
- 4 žlice Bio extra džema od aronije s limunom
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte šećer pa stavite u frižider dok pripremite nadjev. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer i cimet. U četiri manje vatrostalne posude rasporedite jabuke i džem. Mrvičastu smjesu s maslacem rasporedite na nadjev. Površinu pokrijte aluminijskom folijom i pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Zatim odstranite foliju i vratite u pećnicu dok površina ne dobije lijepu boju, otprilike još 10 minuta. Poslužite toplo.
What a beautiful dessert! Can't get enough of crumble :-)
OdgovoriIzbriši