subota, 3. rujna 2016.

Ledene kriške s malinama i čokoladom

Maline i čokolada su odličan spoj. Kako sam se zaželjela hladnog deserta, odlučila sam ih spojiti u ovom jednostavnom receptu. Umjesto malina možete koristiti mješavinu šumskog voća, kupine ili borovnice.


  • 250 g malina
  • 250 g mascarponea
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 70 g šećera (količinu šećera prilagodite ukusu)
  • 1 žličica paste od vanilije (ili ekstrakta vanilije)
  • 100 g čoko kapljica (ili sitno sjeckane čokolade)



Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Maskarpone pomiješajte sa šećerom i pastom od vanilije. Dodajte slatko vrhnje i lagano miješajte dok se sastojci ne spoje. U smjesu dodajte 150 g malina i čoko kapljice. Četvrtasti duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom pa ulijte u njega smjesu. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 3 - 4 sata ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10ak minuta. Poslužite uz umak od malina, kojeg pripremite od preostalih malina. Kratko prokuhajte maline sa šećerom, propasirajte kroz sito te kuhajte do željene gustoće.



Broj komentara: 5:

  1. Izgleda fantasticno; biljezim za nadolazece vruce dane u Australiji. Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jednostavno i čini mi se puno, puno bolje od sladoleda! Bilježim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlican desert, taman da zasladimo poslednje dane leta.:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Auuu što je ovo dobroooo, pravila sam nešto na tu temu i oduševljeni smo...

    OdgovoriIzbriši