srijeda, 22. srpnja 2020.

Tiramisu s malinama

Koji je vaš ljetni desert broj 1? Meni su to deserti servirani u čaši, prethodno dobro rashlađeni. Takvi deserti su odlični za ljetna druženja, a možete ih čak uzeti i na piknik ili roštiljanje u prirodi. Kombinaciju voća prilagodite svom ukusu, a ja sam se za maline (osim što su ljetno voće) odlučila iz još jednog razloga. Postala sam Malinca ambasadorica. Malinca je brend zdrave prehrane i prirodne kozmetike čije proizvode koristim već neko vrijeme, a ovako ću ih još bolje upoznati te kroz svoje recepte predstaviti i vama. 




Ovaj recept je zapravo presedan na mom blogu, budući da nisam koristila bijeli šećer, već eritritol, prirodni zaslađivač koji je izgledom i okusom sličan šećeru, a osnovna im je razlika što eritritol nema kalorija. Količina sastojaka je dovoljna za 4 čaše.

  • 200 g malina + 1 žlica eritritola (ili 1 žlica bijelog šećera)
  • 3 žumanjka 
  • 4 žlice eritritola (ili 3 žlice bijelog šećera)
  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 8 piškota + 10 žlica mlijeka



Umak od malina pripremite tako da prokuhate 100 g malina uz dodatak eritritola pa propasirajte kroz gusto sito da odstranite koštice. Pustite da se ohladi. U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke i eritritol pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje 5-10 minuta dok se žumanjci ne zgusnu i posvijetle (pazite da posuda u kojoj su žumanjci ne dodiruje vodu).  Pustite da se ohlade. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa odvojite 50 g za dekoraciju. Preostali šlag i mascarpone dodajte u ohlađene žumanjke i miksajte dok se smjesa ne poveže. 

Pripremite 4 čaše za serviranje deserta. Piškote narežite na manje komada i kratko namočite u mlijeku. Nazmjenično u čaše stavljajte red piškota, kremu s mascarponeom, umak od malina te nekoliko svježih malina. zatim opet piškote, mascarpone kremu, umak od malina i svježe maline. Završite s kremom od mascarponea. Dekorirajte šlagom i svježim malinama. Ohladite u frižideru minimalno 3-4 sata. 

Nema komentara:

Objavi komentar