utorak, 11. kolovoza 2020.

Domaća nutella

Često sam se pitala zašto netko radi domaću nutellu. Odeš u trgovinu, posegneš za proizvodom na polici i priča gotova. Mišljenje sam promijenila kad smo u sklopu igrice Zajednički obrok dobili zadatak napraviti domaću nutellu. Prepuna lješnjaka i prefina - dva su razloga dovoljna da više nikad ne kupite proizvod u dućanu nego ga sami napravite.



  • 200 g pečenih lješnjaka
  • 40 g kakaa
  • prstohvat soli
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 8 datulja (očišćenih i prethodno potopljenih u mlakoj vodi)
  • 100 - 150 ml mlijeka (ovisno o konzistenciji koju želite)
  • 2-3 žlice meda (prema ukusu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

U multipraktiku sameljite lješnjake do konzistencije maslaca. Dodajte sve ostale sastojke osim mlijeka pa pulsirajte dok smjesa ne postane kompaktna. Postupno dodajte mlijeko, ovisno o konzistenciji koju želite (ja sam stavila 100 ml mlijeka). Probajte ne pojesti sve odjednom :)

Nema komentara:

Objavi komentar