ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Čokoladni semifreddo s lješnjacima

Planirala sam kako će povratnički post u uvodnom dijelu sadržavati razloge moje dugotrajne odsutnosti. Ali ljeto je i više pašu ležernije teme. Neću vas zamarati svojim problemima. Prolazila sam kroz teško razdoblje i bila na rubu, ali, kako to obično biva, što te ne ubije, ojača te. Bogatija sam za još jedno iskustvo, koje me je očvrsnulo i dodatno izgradilo kao osobu. 



Ljeto je konačno stiglo i paklene vrućine postaju dio svakodnevnice. Stoga je dobro imati asa u rukavu (čitaj: zamrzivaču). Semifreddo ne traži puno vremena za izradu, a izvrsno će vas rashladiti

  • 300 g tamne čokolade
  • 4 jaja srednje veličine
  • 100 g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 mahuna vanilije 
  • 100 g lješnjaka (poprženih, cijelih ili grubo nasjeckanih)



Čokoladu rastopite na pari. Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte rastopljenu čokoladu. U posebnoj posudi izmiksajte slatko vrhnje u šlag uz dodatak sjemenki vanilije (mahunu vanilije razrežite na pola pa nožem sastružite sjemenke). Uz pomoć špatule pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje  u smjesu s čokoladom. Dodajte lješnjake. 

Četvrtasti duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom pa izlijte smjesu za semifreddo. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta.

22 komentara:

  1. Nadam se da si dobro i da je sve o.k. ili ti barem to od sveg srca želim... A semifreddo je fantastičan, moram ga napraviti <3

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja se nadam da je sve O.K.
    Semifreddo je po mom guštu (čokolada i lješnjaci ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Nedostajala si nam! Sve najbolje u buducnosti, nadam se da je sada sve ok i da si uspela da se resis teskih trenutaka! Pocetak sa jednim ovako divnim receptom najavljuje odlicnu dobrodoslicu :)) Super deluje! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga, nadam se da si dobro! Biće sve to dobro, videćeš. Drži se, čuvaj se!

    OdgovoriIzbriši
  5. Drago mi je da si opet s nama, nadam se da si sada bolje! Semifredo odličan, prava čoko bomba :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro došla nazad. Iskreno se nadam da ide na bolje.
    Ovaj semifreddo odlično izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  7. Drago mi je da si ponovo tu i hvala na ovom sjajnom recepticu, izgleda zaista fantasticno.:)) p.s. pravila sam nedavno slicno za Mezze, ali mogu ti reci da je ovo prava bomba...da li dodajes i belanca u smesu?:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Falila si...Mislila sam da si nestala radi obaveza, ali vidim da je ipak bilo osobne prirode...čim ti kuhaš, znači da je bolje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što je najgore, nemam baš previše vremena ni za kuhanje. Jako puno radim preko tjedna, a vikendom najrađe planinarim pa stvarno ne ostane previše vremena za vrzmanje po kuhinji.

      Izbriši
  9. Važno je da si sada u redu i da je to, što je ružno, iza tebe...Pravila sam davno semifreddo ali mislim da taj recept još nije na mom blogu...tvoj izgleda fenomenalno. Drži se, glavu gore, osmeh na lice i samo napred.

    OdgovoriIzbriši
  10. Excellent! That's one perfect semifreddo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Drz se Tamara...Postoji (dobar) razlog za sve sto nam se desi...ponekad to ne vidimo odmah,... Semifredo izgleda bozanstveno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno vjerujem da se sve događa s razlogom, i baš kako kažeš, neke stvarni ne povežemo odmah

      Izbriši