srijeda, 29. kolovoza 2018.

Bez glutena: Brza focaccia

Mislila sam da je za ukusnu focacciu potrebno utrošiti dosta vremena i da je potreban kvasac. Ovaj recept me razuvjerio. U mirisnoj i ukusnoj focacci je moguće uživati već za pola sata, a ne trebate čak ni ruke zaprljati.
 
 
  • 280 g Schar Mix b brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 350 ml mineralne vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica meda
U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mineralnu vodu, maslinovo ulje i med pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu istresite na lim obložen papirom za pečenje i uz pomoć špatule oblikujte u pravokutnik debljine 1/2 cm.
 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka (sitno sjeckanog)
  • začinsko bilje (koristila sam ružmarin, origano i bosiljak)
  • 1/4 žličica soli
Pomiješajte sve sastojke pa premažite formirano tijesto. Na tijestu prstima napravite udubine, otprilike svaka 2 cm. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 230°C dok tijesto ne dobije lijepu boju. Pustite da se ohladi 10 minuta na rešetki pa poslužite mlako ili hladno.
 


2 komentara:

  1. Yum! This bread looks so delicious, especially dipped in olive oil. So tasty! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    Greg Prosmushkin

    OdgovoriIzbriši