Nedavno sam napravila praline s blagdanskim punjenjem. Fantastične! I nisam vam smjela ništa reći niti natuknuti jer su bile namijenjene za gostovanje. Recept potražite kod moje drage prijateljice Tamare na blogu Ave dulcis.
Svim čitateljima, kao i njihovim najmilijima, želim sve najbolje u 2014 godini.
Puno zdravlja, veselja i ljubavi!!
Sve što trebate znati o izradi pralina možete pročitati ovdje, a savjete o temperiranju čokolade uz pomoć termometra pročitajte ovdje. Što se punjenja tiče, on je fantastičan, pravi blagdanski.
- 70 g speculaas keksa
- 25 g otopljenog maslaca
- 2 žlice meda
- prstohvat cimeta
- 1/4 žličice ekstrakta vanilije
Razlomite kekse na manje komade, stavite ih u plastičnu vrećicu i pređite preko njih nekoliko puta valjkom za tijesto dok se u potpunosti ne smrve pa ih prebacite u zdjelicu. Maslac otopite na laganoj vatri pa ga ulijte u zdjelicu sa smrvljenim keksima. Dodajte med, cimet i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se sastojci ne povežu (po potrebi dodajte još malo meda). Nadjev se rukom utiskuje u kalup za praline obložen u čokoladom.