Stranice

srijeda, 17. travnja 2013.

Brzinski quiche sa šparugama


Napokon je došlo proljeće!! Ono pravo, sunčano, toplo i rascvjetano. A s proljećem kreće i samoniklo bilje. Prve na redu su šparuge. S obzirom da se potroši dosta vremena u branju šparuga, volim da su jela sa šparugama brzinska. Na prvom mjestu je fritaja, kojom uvijek otvaramo sezonu šparuga, a kad se već izguštiram, na red dolazi pita. Kako bih u piti mogla uživati čim prije, odlučila sam napraviti brzinsku verziju.



  • 250 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 200 g ricotte
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 100 g pancete
  • 150 - 200 g šparuga
  • 50 g ribanog pecorina
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Pancetu narežite na komadiće pa hrskavo prepržite na tavici bez dodatka masnoće. Šparuge očistite i narežite na sitne komadiće. U zdjelici razmutite jaje. Dodajte ricottu, senf  i kiselo vrhnje. Umiješajte pancetu, šparuge i ribani sir. Začinite (prilikom soljenja uzmite u obzir slanost sira i pancete). Lisnato tijesto narežite na šest jednakih kvadrata (po želji zarežite rubove i dekorativno preklopite). Tijesto posložite na lim obložen masnim papirom i na njega rasporedite nadjev. Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220ºC dok tijesto ne dobije lijepu boju.


Broj komentara: 29:

  1. Mmmm, odlicna ideja za punjenje! Kako je divno imati svoje spargle ... bas ti zavidim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom da rastu na našem terenu, s punim pravom mogu reći da su ovo naše šparuge. Zapravo nisam nikad razmišljala o tome, nekako ih prihvaćam zdravo za gotovo i ne znam što bih da ih moram kupovati

      Izbriši
  2. Ficaram lindas e devem ser mesmo uma delicia.
    bjs

    OdgovoriIzbriši
  3. Tamara, what lovely are your pictures, look really like spring (we are in autumn)and your food look delicious!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš zgodne pitice, odlčan snack. Izgledom me asociraju na satove. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U planu su bile dvije cijele šparuge po vrhu, ali onda bi bio pravi sat :)

      Izbriši
  5. Svidja mi se njihov oblik; ovo bi bilo dobro kao 'finger food' za koktele i zabave.

    OdgovoriIzbriši
  6. volim sparoge, a ove pitice izgledaju kao super zalogaj, pogotovo ako se jedu tako u prirodi dok si okruzen cvijecem i suncem =)

    OdgovoriIzbriši
  7. Oduševljena sam svime,ova fina klopa tako pristaje uz ovaj rascvali ambijent koji je kod tebe..predivno ti je!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas su krasne, vidim da nisi blansirala sparuge prije pecenja, ne budu tvrde??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šparuge su nasjeckane na sitne komadiće, otprilike 1/2 cm. Nemam ih običaj blanširati kad ih pečem ili frigam i nisu tvrde

      Izbriši
  9. Da treba ih iskoristiti a stvarno ih ima ove godine a i ovaj brzinski quiche predobar.

    OdgovoriIzbriši
  10. Da, sezona šparoga ja, a ja jih još nisam kupila :). Trebam jih! Ovaka brzinska jela su super kroz tjedan :).

    OdgovoriIzbriši
  11. stvarno ih treba iskroristiti. kada se sjetim do prije nekoliko godina nisam ni znala za njih a sad ih idem čak i brati.
    o ovaj tvoj recept je odličan, sve skupa daje jednu dobru priču, sliku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim brati šparuge i razmišljati kako ću ih pripremiti

      Izbriši
  12. I ja sam jedva dočekala proljeće, a jedva sam dočekala i šparoge koje baš volim. U Dbk sam ih se najela jer ih je prijateljica nabrala dovoljno za sve nas. Ali nismo jeli ovakve pitice koje ću i ja napraviti, ideja je odlična, i ti si ih baš lijepo formirala, jako mi se sviđaju !

    OdgovoriIzbriši
  13. Tamara la quiche se ven irresistible con ingredientes magníficos,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  14. Tamara, jel mi verujes da jos nisam probala sparoge, mislim da ih cak nisam ni videla kod nas na pijaci ili u prodavnici, ali bih rado gricnula jedan ovaj quiche u prirodi.:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, ne bi preživjele slanje poštom tako da ti ih ne mogu poslati :(

      Izbriši
  15. Dear Tamara,

    Your photos are lovely and the "quiches" look delicious and tempting !
    Time to say: I would eat and repeat ! :)

    Have a nice day ! :)

    Isabel

    OdgovoriIzbriši