četvrtak, 29. studenoga 2018.

Prijedlozi za blagdanske kolače

Nešto novo, nešto staro. Tako svake godine izgleda moj blagdanski pladanj s kolačima. Obično za Božić napravim kekse i suhe kolače, a za doček Nove radim kremaste kolače. Kako bi vam što više olakšala odluku oko odabira blagdanskih kolača, odlučila sam na jednom mjestu sabrati meni najdraže recepte podijeljene u tri kategorije: keksi, kremasti kolači te karakteristični blagdanski kolači.



Moto keksi
Dekorativni, ukusni, spajani Nutellom (ili u mom slučaju Lidlovom Choco nussom), dovoljan razlog da ih svake godine ponovno napravim.

Raspuknuti keksi s lješnjacima
S lješnjacima ili klasični čokoladni nezaobilazni su na blagdanskom stolu. Osim što su iznimno dekorativni, jako su ukusni, kao stvoreni za ljubitelje čokolade.

Blagdanski cvjetići
Prhki keksići spojeni omiljenim džemom podsjećaju na djetinjstvo.

Medeni keksi
Osim što su idealni za pečatiranje, mogu se čuvati do četiri tjedna zatvoreni u limenoj kutiji.

Raspuknuti keksići s limunom
Popularni čokoladni raspucanci dobili su citrusno društvo. Otkrila sam ih ove godine i oduševila se. Osim s limunom, moguće ih napraviti raspucance s limetom, narančom ili mandarinama.
Sočne prhki keksići koji se tope u ustima, važno je samo da se ne prepeku.


Stollen
Mirisan, bogat grožđicama, kandiranom koricom i bademima. Izrada je jednostavna, a u isto vrijeme se mogu napraviti i ispeći dva komada.

Orehnjača i makovnjača
Imala sam sreću da dobijem recept za najsočniju orehnjaču i tko god je probao ovaj recept, ostao mu je vjeran. Za ljubitelje maka, tu je i recept za makovnjaču.

Čupavci
Napravljeni po maminom receptu, sočni i svi ih vole.


Jednostavan recept koji ne oduzima puno vremena, a krajnji rezultat je savršen. Za blagdane obavezno barem jedan kolač s makom!
Lisnato tijesto, krema od vanilije i tajni sastojak rum, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Dekorativni slatki sendviči, mogu se napraviti s različitim nadjevima, meni se svidjela kombinacija čoko biskvita i kreme s bijelom čokoladom.
Jednostavna za izradu, a okus je fantastičan - spoj čokoladnog biskvita, džema od borovnica i tučenog slatkog vrhnja. Torta je lagana i prozračna.
Volim ih napraviti u mini (bite size) verziji, oko 50ak komada, umjesto kako piše u receptu 20.
Kupovne kore skraćuju postupak pripreme, tako da je ovaj kolač jednostavan za izradu, samo treba napraviti kremu.
Nadam se da su vam se svidjeli moji prijedlozi i da ćete neki od recepata isprobati već ovih blagdana.


Nema komentara:

Objavi komentar