četvrtak, 22. travnja 2021.

Bez glutena: Torta od mrkve

Proljeće nikako da stigne u svom punom sjaju. Možda ga dozovem ovom tortom. Ne znam kako vas, ali mene torta od mrkve asocira na proljeće. Nastavljam sa serijalom poznatih kuhara te sam ovu sočnu i prefinu tortu napravila po receptu Jamie Olivera.

dfsdfsdfsdf

  • 2 jaja
  • 125 g smeđeg šećera
  • 125 ml ulja
  • 225 g Schar Mix B brašna
  • 2 žličice (ravne) praška za pecivo
  • cimet prema ukusu
  • 200 g mrkve (vagati neoguljenu pa oguliti)
  • 1 jabuka
  • 1 naranča (sok i korica)
  • šaka grožđica

Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje, cimet, sok i koricu naranče pa kratko izmiksajte. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Dodajte grožđice, ribanu mrkvu i jabuku pa kratko promiješajte. Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite 30-35 minuta na 190°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Izvadite iz pećnice, pustite 10ak minuta u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.



Tortu po želji pospite šećerom u prahu ili napravite sljedeću glazuru

  • 75 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g krem sira
  • šaka grubo sjeckanih oraha

Miksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu pa dodajte krem sir. Glazuru rasporedite po kolaču i pospite orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar