četvrtak, 29. rujna 2011.

Ferrero torta



Kaže se da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. U slučaju ove torte tu ću izreku parafrazirati pa ona glasi: za suprugove uspjehe ispašta supruga. Zašto? Ukratko rečeno, suprug je sportaš. Dugo godina je igrao za jedan klubu i njegovim su suigračima dobro poznati moji kolači. Ove je sezone promijenio klub i na jednom od treninga je rekao da će donesti tortu ako bude bolji od svog suigrača. S obzirom da je bio bolji, naručio je da napravim ferrero tortu. I ne samo to, također je rekao da recept moram staviti na blog i kako to da već do sada nisam stavila recept.

srijeda, 28. rujna 2011.

Darivanje - pobjednik

Došlo je vrijeme da proglasim pobjednika darivanja. Ukupno je 25 prijavljenih i to:
  1. Maslinka
  2. Trix
  3. Džoli
  4. Vera
  5. Snježa
  6. Jacamaca
  7. Tanja/COOKam ...
  8. Marijana
  9. Tamara
  10. Katrin
  11. Mignonne
  12. Irena
  13. Dilajla
  14. Eda
  15. Barbich
  16. Nina
  17. Josipa
  18. Suzana
  19. Nely
  20. Miki
  21. Rea_nešto
  22. Andrea.djk
  23. Good ghost
  24. Creative corner with Nina
  25. Maritina
Random.org je odredio pobjednika. Kao što sam i u prethodnom postu rekla - ovo je izgleda Snježin mjesec. Čestitam!

ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Pletenica s blitvom


Nakon ljetne pauze, ponovno kreću blogerske igrice. I slobodno možemo reći kako je zvijezda rujanskih igrica Snježa, jer sve tri igrice imaju veze s njom. Tako u sklopu FBI rukavica sljedeća dva mjeseca istražujemo bloga Vrtaljica. Odmah sam proučila sve postove i pribilježila u svoju tekicu recepte za krasne torte i odlične pite.

utorak, 20. rujna 2011.

Raspuknuti keksići


Ovi jako mekani, ukusni i dekrativni keksići bili su pravi hit prošle godine u dvanaestom mjesecu. Tko god ih je probao, bio je oduševljen i okusom i izgledom. O njihovoj popularnosti svjedoče i brojne varijante ovog recepta, koje se razlikuju samo po omjeru sastojaka, a moguće ih je pronaći u stranim kuharicama, časopisima koji objavljuju recepte i blogovima.

ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Darivanje - giveaway


Dragi moji virtualni prijatelji i sljedbenici bloga!

S velikim veseljem sam se upustila u pisanje bloga i nisam ni slutila da ću se ovako dobro zabavljati i steći  krasne virtualne prijatelje. Hvala svima koji prate moj rad i ostavljaju svoje komentare!

Prvi post na blogu objavljen je 28. travnja 2011. godine. U lipnju je bilo darivanje povodom pedesetog sljedbenika, a današnje darivanje je posvećeno brojci od 100 sljedbenika.

U darivanju sudjeluju svi sljedbenici bloga koji ostave komentar na ovaj post. Ako si želite povećati šansu za osvajanje nagrade, stavite link na ovaj post na svoj blog/facebook profil/twitter profil (pa linkajte u komentare).



Svoje komentare možete ostavljati do 28. rujna, kada će biti objavljen pobjednik. Sretnog dobitnika odredit će random.org, a nagrada uključuje:
  1. metalni kalup za kiflice (za 20 kiflica)
  2. silikonski kalup za praline (za 15 pralina)
  3. silikonski kalup za mini pite (za 6 pitica)
  4. metalne izrezivače za keksiće (oblik cvijet i srce).

Puno sreće svim sudionicima!

petak, 16. rujna 2011.

Torta od maka



Dugo sam razmišljala što napisati za uvod u recept. I ništa mi ne pada na pamet osim jedne preporuke. Ako obožavate mak i volite jesti makovnjaču, ali biste najrađe pojeli samo nadjev, a tijesto ostavili sa strane, onda je ova torta kao stvorena za vas.

ponedjeljak, 12. rujna 2011.

Slani muffini s tikvicama



Recept za ove muffine sam pronašla na blogu Ja u kuhinji. Slatke muffine s tikvicama sam već radila. Budući da se nisam strogo držala recepta, pišem kako sam napravila. Za 12 muffina je potrebno

utorak, 6. rujna 2011.

Brownie tart punjen ganache kremom



Konačno je malo zahladilo i osjeća se jesen u zraku. Jedva sam dočekala takvo vrijeme, jer neke kolače jednostavno ne volim raditi po velikim vrućinama. Obično su to jaki čokoladni kolači, kao što je i ovaj sa stranice Joy of Baking.

subota, 3. rujna 2011.

Atomska pita sa šljivama



Evo kako je sve počelo. Volim raditi kolače, volim pričati/pisati o kolačima i volim slušati/čitati tuđa iskustva i recepte koje su isprobali. U jednom virtualnom prostoru redovito pratim koje kolače drugi rade. Tako je netko spomenuo i atomsku pitu. Otvorila sam link, počela čitati postupak izrade i zatvorila. I naravno pomislila "još najbolje da to radim". Nakon par dana, opet netko s oduševljenjem spomene atomsku pitu. Pa još netko i tako par njih. A kad nastane pomama za određenim receptom i on postane hit u našem malom društvu, nema druge nego isprobati. Mislim si, nemam što izgubiti osim par jeftinih sastojaka, a možda je stvarno tako dobra kako pričaju. Naribala sam jabuke i krenula u izradu, računajući da će pita biti desert nakon ručka. Jedan dio pite je čak nastradao prije ručka, jer nisam mogla odoljeti mirisu pečenih jabuka i cimeta. A pita je stvarno pravo čudo. Od tako neobične pripreme i malo uloženog truda, dobije se ukusan desert.

četvrtak, 1. rujna 2011.

Frangipane tart s breskvama



Domaće breskve, mirisne i sočne, pravi su izbor za kolače. Stoga sam nam odlučila zasladiti ovo ljetno poslijepodne i napraviti frangipane tart s breskvama. Frangipane je nadjev s bademima i odlično se nadopunjuje s voćem. Recept sam pronašla u kuharici Marthe Day - Baking.