srijeda, 28. travnja 2021.

Slavimo rođendan!!!

Dragi čitatelji, danas slavimo DESETI rođendan bloga. Ne mogu vjerovati da je toliko godina prošlo od moje prve objave i recepta za lava cake. Nadam se da ste i vi, kao i ja, uživali u svim ovim godinama zajedničkog druženja.

Kad se osvrnem 10 godina unazad, vidim se kako puna elana isprobavam recepte, pišem i objavljujem postove. U međuvremenu se, kako to obično biva, dogodio život pa je blog malo pao u drugi plan. Ali sam uvijek bila tu negdje... Zatim se u 2017. godini dogodila totalna preobrazba i blog je postao bezglutenski, u skladu s mojim zdravstvenim stanjem. To mi se u početku činilo kao smak svijeta (vjerojatno se tako osjeća svaki glutenac koji mora prijeći na bezlutensku prehranu), ali sada je to nešto najnormalnije.

Kuhinja i deserti moj su hobi, moja razbibriga... Ima još puno recepata koje želim isprobati i prezentirati na blogu. Nadam se da ćemo se družiti i u budućnosti!


četvrtak, 22. travnja 2021.

Bez glutena: Torta od mrkve

Proljeće nikako da stigne u svom punom sjaju. Možda ga dozovem ovom tortom. Ne znam kako vas, ali mene torta od mrkve asocira na proljeće. Nastavljam sa serijalom poznatih kuhara te sam ovu sočnu i prefinu tortu napravila po receptu Jamie Olivera.

dfsdfsdfsdf

petak, 9. travnja 2021.

Bez glutena: Hot cross buns

Obožavam Paula Hollywooda i njegove recepte. Tako mi je žao što ne smijem jesti gluten, jer bi inače uživala u svim onim finim kruhićima i pecivima koje radi. Možete zamisliti moju sreću kad sam pronašla jedan njegov bezglutenski recept. Namjerno ga objavljujem nakon Usksa, jer ova peciva nisu dio naše tradicije, ali ih obožavam jesti (pogotovo za doručak) u uskrsnom tjednu. Toliko su fina, pogotovo u kombinaciji s maslacem i omiljenim džemom. Višak peciva zaledim pa potrebi vadim i tostiram, mljac...

sdfdsfsdsdf

srijeda, 7. travnja 2021.

Bez glutena: Quiche lorraine s uskršnjim ostacima

Uskrs je iza nas, izguštirali smo se dobro poznatih okusa koji čine tradicionalni uskršnji doručak i sad gledamo što ćemo s ostacima. Šunka se više nikome ne jede, još je ostalo mladog luka... Ma najbolje da to sve skupa zakamufliramo u quiche i napravimo fini ručak. Quiche lorraine s uskršnjim ostacima!

sdfsdfsdf

utorak, 6. travnja 2021.

Bez glutena: Vafli od ostataka uskršnjeg doručka

Ovog sam se Uskrsa našla u čudu - kako iskoristiti neočekivani višak šunke. Šunku naručujem na neviđeno i obično je otprilike navedena težina, a ovog puta me zapao komad teži za kilogram od očekivanog. Ok, nema janjetine za ručak, cijeli dan ćemo ponavljati uskrsni doručak i imam vremena smisliti kako ju iskoristiti na drugačiji način. Uskrsni ponedjeljak je neradni što znači da mogu pripremiti vafle za doručak i u njih potrpati dio viška.


dasdasdasdasd

četvrtak, 1. travnja 2021.

Bojanje jaja prirodnim bojama

Kako teku pripreme za Uskrs? Jeste se već organizirali i nabavili namirnice ili sve radite u zadnji čas? Sigurna sam da još niste obojali jaja i zato vam donosim ideju kako uz pomoć prirodnih i neškodljivih namirnica obojati jaja.  Sve što vam treba za ovako divna plava jaja je ljubičasti kupus.

sdfsddfsdfsf