četvrtak, 22. prosinca 2022.

Bez glutena: Gingerbread čovječuljci

S kim god sam pričala na početku mjeseca, svi jedva čekaju blagdane i Božić. Kako vrijeme odmiče, u razgovoru sve više saznajem da je vrijeme nekako brzo promaklo i ništa još nije spremljeno. Nekako sam se i sama našla u toj skupini. Planova puno (previše?), a realizacija minorna. Iako sam mislila da ću ranije isprobati par novih recepata, ispada da ću napraviti nekoliko blagdanskih klasika na Badnjak i to je to. Ipak, imam novi i prefini recept za čovječuljke, jednostavno se rade i nadam se da će vam zamirisati kuću.

subota, 29. siječnja 2022.

Romanesco tart i juha

Obožavam povrće! Čak se i na spomen skoro svima mrskog povrća poput prokulica i cvjetače moje lice ozari. Možete zamisliti moju radost kad sam prvi put vidjela (i probala) romanesco. Izaberem veći romanesco pa napravim juhu i tart.


ROMANESCO TART