nedjelja, 21. travnja 2013.

Pita s miješanim voćem


Čim krenu topliji dani, okrećem se slatkim i slanim pitama kojima su osnova sezonsko voće i povrće. Ali ovo nije takva pita. Sezonskog voća još nema, a toplo vrijeme mami na guštanje - sjedenje za stolom na terasi, ugodno društvo, čavrljanje i slatki zalogaj. U pomoć su pritekle voćke koje se mogu kupiti u bilo koje doba godine. O kojem se voću radi pročitajte u nastavku.

srijeda, 17. travnja 2013.

Brzinski quiche sa šparugama


Napokon je došlo proljeće!! Ono pravo, sunčano, toplo i rascvjetano. A s proljećem kreće i samoniklo bilje. Prve na redu su šparuge. S obzirom da se potroši dosta vremena u branju šparuga, volim da su jela sa šparugama brzinska. Na prvom mjestu je fritaja, kojom uvijek otvaramo sezonu šparuga, a kad se već izguštiram, na red dolazi pita. Kako bih u piti mogla uživati čim prije, odlučila sam napraviti brzinsku verziju.

četvrtak, 11. travnja 2013.

Seasonal surprise ingredient swap cheesecake s kestenovim brašnom


This is my submission into the Seasonal Surprise Ingredient Swap and my swap partner was Lisa. She send me a lovely package with chestnut flour and cristallised ginger. I searched through my Italian cookbooks and magazines and found interesting recipe for cheesecake made with chestnut flour. 

subota, 6. travnja 2013.

Kiflice s orasima/makom


Taman u vrijeme kad sam objavila post o slanom doručku, Jasna nam je za doručak ponudila slatke kiflice. Ove kiflice su sve samo ne obične. Nikad do sada nisam radila kiflice punjene orasima, a nemam ni običaj premazati cijelu površinu tijesta nadjevom. S obzirom da mi se odmah u ustima kao asocijacija pojavio okus orehnjače, odlučila sam dio kiflica napraviti po uzoru na makovnjaču (budući da mi je makovnjača draža od orehnjače). 

utorak, 2. travnja 2013.

Prekmurska gibanica


Sigurno ste čuli za izreku "što možeš napraviti danas, ne ostavljaj za sutra". Ovu izreku mogu primijeniti na posljednji krug kuVarijacija. Već sam nekoliko puta bezuspješno prijavila prekmursku gibanicu za glasanje i kada je konačno dobila najviše glasova, ja sam zakazala. Na početku mjeseca sam se jako razveselila kad sam vidjela da je gibanica izglasana za isprobavanje i odlučila sam da ću ju napraviti za Uskrs. Međutim, nekoliko dana prije Uskrsa sam se razboljela i moji su planovi pali u vodu. Jedva sam čekala da ozdravim, kako bih, između ostalog, mogla isprobati recept.