srijeda, 7. travnja 2021.

Bez glutena: Quiche lorraine s uskršnjim ostacima

Uskrs je iza nas, izguštirali smo se dobro poznatih okusa koji čine tradicionalni uskršnji doručak i sad gledamo što ćemo s ostacima. Šunka se više nikome ne jede, još je ostalo mladog luka... Ma najbolje da to sve skupa zakamufliramo u quiche i napravimo fini ručak. Quiche lorraine s uskršnjim ostacima!

sdfsdfsdf

Tijesto

  • 200 g Bakin' mix brašna za kruh
  • 80 g hladnog maslaca narezanog na kockice
  • prstohvat soli
  • 3 vrhom pune žlice kiselog vrhnja
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte preostale sastojke pa zamijesite tijesto. tijesto odmah razvaljajte na pobrašnjenoj površini pa obložite kalup za pitu. Prekrijte papirom za pečenje i opteretite rižom ili grahom pa pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Nakon 10 minuta odstranite papir za pečenje i vratite tijesto u pećnicu da se peče još 5 minuta.


Nadjev

  • vezica mladog luka
  • 250 g uskrsne šunke narezane na kockice
  • 2 jaja
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 100 ml mijeka
  • 150 g ribanog sira (koristila sam cheddar)
  • sol i svježe mljeveni papar (prema ukusu)
Šunku popržite na tavi bez dodavanja masnoće. Dodajte i nasjeckani mladi luk pa sve kratko prodinstajte i pustite da se ohladi. Razmutite jaja i dodajte začine. Umiješajte kiselo vrhnje i mlijeko. Dodajte luk i šunku te ribani sir.  Smjesu izlijte na pečeno tijesto i po želji dodatno pospite sirom Pecite 20ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C dok nadjev ne očvrsne, a zatim pojačajte temperaturu pećnice na 200°C i pecite još otprilike 5 minuta dok površina ne dobije lijepu boju. Ohladite na rešetki. Poslužite mlako ili hladno. 


Nema komentara:

Objavi komentar