Nova godina, novi zadaci u sklopu igrice zajednički obrok. Između slanog i slatkog, opet sam se odlučila za slano. Original recept je u obliku pogačica, a meni se učinilo da bi mogla biti zgodna peciva, taman su mi trebala za planinarenje.
četvrtak, 28. siječnja 2021.
utorak, 19. siječnja 2021.
Bez glutena: Mesne lazanje
Ako me redovito pratite, znate da se na mom blogu rijetko nađe neki recept za ručak. Razlog tome je što volim jesti toplu hranu i nemam strpljenja gladna fotkati jelo. Izuzetak su iznimno vruća jela za koja se ipak treba malo strpiti i pričekati da se prohladi. Takve su lazanje, jelo koje obožavam i koje pravi okus razvije kad se malo ohladi. Ove lazanje smo radili u paru. On napravi bolonjez, a ja sve ostalo.
srijeda, 13. siječnja 2021.
Bez glutena: Nigellin banana kruh
Zamislite banana kruh koji je toliko sočan (i drugi dan)... Sigurno ste prilikom izrade banana kruha naribali i jabuku da bi bio sočniji, takve recepte već imam na blogu. Za ovaj recept jabuke nisu potrebne, a najsočniji je kojeg sam jela. Isprobala sam recept Nigelle Lawson i oduševili smo se. Više ne radim ni jedan drugi!
petak, 8. siječnja 2021.
Bez glutena: Kruh s krumpirom
Nisam planirala da će prvi recept kojeg objavim u novoj godini biti recept za kruh. Ali ovaj je kruh sam toliko puta napravila u prosincu da je zaslužio biti objavljen. Bilo je i puno vaših upita za recept, a posebno mi je drago da se sviđa i glutencima. Ostane svjež nekoliko dana i ne mrvi se. Kruh ima prefinu hrskavu koricu za koju je zaslužan način pečenja.
sdfsdfsfsfs