Our July 2012 Daring Bakers' Host was Dana McFarland and she challenged us to make homemade crackers! Dana showed us some techniques for making crackers and encouraged us to our creativity to make each cracker our own by using ingredients we love. Thanks Dana for the wonderful challenge!
petak, 27. srpnja 2012.
Daring Bakers July 2012 - Crazy for crackers challenge
Our July 2012 Daring Bakers' Host was Dana McFarland and she challenged us to make homemade crackers! Dana showed us some techniques for making crackers and encouraged us to our creativity to make each cracker our own by using ingredients we love. Thanks Dana for the wonderful challenge!
ponedjeljak, 23. srpnja 2012.
Sva lica frozen yogurta
Sigurna sam da imate neki adut iz rukava među receptima kojeg često koristite. To može biti omiljeni recept za biskvit koji uvijek uspijeva, tijesto za keksiće, ukusna krema ili nešto četvrto. Kod mene je to frozen yogurt. Kad sam shvatila da imam dosta deserata u kojima koristim bazni recept za frozen yogurt, odlučila sam s vama podlijeliti sva njegova lica. Sva lica frozen yogurta podijelila sam i sa čitateljima Verinog bloga Astal - kuhinja moje ravnice i drugi recepti. Veri se ovom prilikom želim zahvaliti što me je pozvala u goste na svoj blog.
četvrtak, 19. srpnja 2012.
Quiche s tikvicama
Do sada sam vam kroz ljetne postove često pisala o svom omiljenom voću. S veseljem sam čekala prve plodove i koristila ga za deserte. S povrćem je drugačije. Nekako ga prihvaćam zdravo za gotovo, iako skoro svakodnevno radim oko njega. Otkad znam za sebe uzgajamo povrće i zapravo je postala svakodnevnica otići u vrt po sastojke potrebne za ručak. Ponekad nastane "pritisak" nekog određenog povrća, koje jednostavno zahtijeva branje tog dana. Tako je npr. s tikvicama. Treba ih iskoristiti dok su mlade i imaju nježnu koru. Isto tako, ponekad je potrebno napraviti i "čišćenje" frižidera, odnosno iskoristiti namirnice koje imaju kraći rok trajanja. Kad se spoji ugodno s korisnim, nastane quiche. Što se sve našlo u mom frižideru, pročitajte u nastavku.
nedjelja, 15. srpnja 2012.
Mrvičasti kolač s borovnicama i kokosom
Napokon su stigle omiljene borovnice! Znam, znam, sad ćete reći da svaki sezonski voćni recept počinjem s rečenicom "to je moje omiljeno voće". Pa kad je tako. Ali borovnice su mi uistinu najdraže voće. I jedva sam ih dočekala, jer već neko vrijeme čekam da isprobam recept iz Čarolije okusa (obećala sam vam da će sigurno biti par recepata iz posljednjeg broja) u kojem su borovnice kombinirane s kokosom. Kombinacija okusa je genijalna, samo što ću sljedeći put staviti duplo više borovnica tako da između biskvita i mrvičastog posipa bude deblji sloj borovnica.
srijeda, 11. srpnja 2012.
Vjenčići s malinama
Da li kupujete časopise s receptima? Imam 2-3 časopisa koja kupujem na mjesečnoj bazi. Ponekad me privuče neka najava ili naslovnica časopisa kojeg inače ne kupujem, ali to je rijetko. Među časopisima koje redovito kupujem se nalazi i Čarolija okusa. Posljednji broj me je o-du-še-vi-o! Pravi ljetni broj s ukusnim receptima za pripremu tikvica, malina, borovnica i ostalih plodova ljeta. Uz ovaj današnji recept, možete očekivati da ću isprobati još barem jedan recept uskoro.
nedjelja, 8. srpnja 2012.
Punjena pogača
Kad je hrana u pitanju, svatko ima neku svoju slabu točku - hranu koju bi mogao jesti u bilo koje doba i u neograničenim količinama, hranu koja mami sline na usta, stvara pomutnju u mozgu i neopisivu želju da ju se jede baš sad. O svojim slatkim slabostima bolje da ne pričam. Što se slanog tiče, slaba točka mi je rastopljeni sir.
četvrtak, 5. srpnja 2012.
Točkasti cheesecake s nutellom
Ljeto i cheesecake se vole. Kad nastupe vrućine, najbolje paše osvježavajući i dobro rashlađen desert, baš kao što je cheesecake. Kad sam već u kategoriji "najbolje", kod mene se na tom popisu nalazi i nutella. Do sada se u kategoriji najboljih jela s nutellom nalazio sljedeći komplicirani recept - žlicom zagrabiti nutellu iz staklenke, tu istu žlicu umočiti u mljevene orahe i zatim uživatiiiiiiiiiiiii. Međutim, ovaj cheesecake se uspio probiti na prvo mjesto najboljih jela s nutellom. Točkasti izgled me je privukao da proučim recept, a u konačnici me je osvojio i okus. Ukoliko ste ljubitelj nutelle, preporučam vam da proučite ovu stranicu.
nedjelja, 1. srpnja 2012.
Rolada s malinama
Nisam pretjerani ljubitelj ljeta. Ima tu više razloga zašto ga ne obožavam, ali isto tako postoji i par sitnica zbog kojih ga "pristajem podnositi" svake godine. Jedna od tih sitnica je voće koje dozrijeva ljeti i mami da završi u osvježavajućem desertu. Osim u desertu, ljetno voće je jednako ukusno svježe oprano, direktno iz vrta.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)