Kako ni inače ne jedem često kruh, ne mogu reći da mi je falio na bezglutenskoj prehrani. Falila mi je samo njegova tekstura, njegova korica. Isprobala sam neke kupovne bezglutenske verzije i pronašla trajni kruh koji sam koristila za sendviče za planinarenje. Znala sam da će biti problema kad krene sezona maneštra, jer obožavam toćati kruh. Vjetrovit dan donio je za ručak fažol na padelu, a tako se nametnula i potreba da ispečem svoj prvi bezglutenski kruh.
ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.
ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.
Bez glutena: Kruh s bananama
Eto me opet nakon pauze. Ovog puta obećajem da ću se vratiti u kontinuitet objavljivanja novih recepata. Sigurno se pitate zašto će ovo obećanje biti drugačije od prethodnog i što će me to navesti da ga održim. Odgovor je sadržan u jednoj riječi - gluten. Zbog zdravstvenih razloga moram izbjegavati gluten. Kada je problem dijagnosticiran, bilo mi je jednostavno izbaciti gluten. Nogirala sam pšenicu po kratkom postupku i krenula u daljnje istraživanje koje sve namirnice sadrže gluten. Počela sam pomnije čitati deklaracije i vidjela da skoro sve što uzmem u ruke "može sadržavati tragove glutena". A čak mi i gluten u tragovima izaziva tegobe. Ok, izbacujem sve, a tijelo moju pažnju nagrađuje - osjećam se fenomenalno. Međutim, povremeno me obuzme želja za nečim slatkim.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)