Proljeće nikako da stigne u svom punom sjaju. Možda ga dozovem ovom tortom. Ne znam kako vas, ali mene torta od mrkve asocira na proljeće. Nastavljam sa serijalom poznatih kuhara te sam ovu sočnu i prefinu tortu napravila po receptu Jamie Olivera.
- 2 jaja
- 125 g smeđeg šećera
- 125 ml ulja
- 225 g Schar Mix B brašna
- 2 žličice (ravne) praška za pecivo
- cimet prema ukusu
- 200 g mrkve (vagati neoguljenu pa oguliti)
- 1 jabuka
- 1 naranča (sok i korica)
- šaka grožđica
Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje, cimet, sok i koricu naranče pa kratko izmiksajte. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Dodajte grožđice, ribanu mrkvu i jabuku pa kratko promiješajte. Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite 30-35 minuta na 190°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Izvadite iz pećnice, pustite 10ak minuta u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Tortu po želji pospite šećerom u prahu ili napravite sljedeću glazuru
- 75 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krem sira
- šaka grubo sjeckanih oraha
Miksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu pa dodajte krem sir. Glazuru rasporedite po kolaču i pospite orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar