ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Planinarenje - Storžič

Pogled na Storžič iz Doma na Kališču

Kad pomislim na ovaj izlet, prvo što mi padne na pamet je - hodala sam 10 sati. Razlog dugotrajnog hodanja leži u mojoj, moglo bi se reći, opsjednutosti zacrtanim ciljevima. U ovom je slučaju riječ o Slovenskoj planinskoj poti. Na potezu od Maribora do Ankarana nalazi se 75 točki (planinskih vrhova, planinarskih domova i ostalih znamenitosti Slovenije) na kojima se nalaze pečati koje je potrebno skupljati u dnevnik Slovenske planinske poti. Trčeći je sve točke moguće obići za 7 dana, 11 sati i 25 minuta, koliko iznosi Klemenov rekord. Kad sam kupila knjižicu, zacrtala sam si da ću pečate sakupiti u roku od tri godine. Čim odlučimo otići u Sloveniju, odmah "konzultiram" dnevnik da vidim koliko pečata mogu sakupiti u jednom danu. Osim na vrhu Storžiča, pečati se nalaze u dva planinarska doma, a svaki nalazi s jedne strane vrha. Opet kružna tura, super! 

nedjelja, 13. rujna 2015.

Za Vrtaljicu

U svom posljednjem postu na blogu je napisala kako odlazi u bolnicu te se nada da će se "i ovog puta izboriti za sebe". Bolest je, na žalost, bila jača :( Kad sam saznala da je naša draga Snježa preminula, ostala sam šokirana. Preplavila me tuga i počela sam plakati, a plačem i sad dok ovo pišem. Žao mi je što ju nikad nisam imala priliku upoznati, ali kroz naše virtualno druženje sam ju doživjela kao iznimno dragu osobu. Čitajući njezine postove odmah vam postaje jasno kako obožava svoje dečke i uživa kuhati za njih. Mi blogerice je znamo kao majstoricu za pite i sigurna sam da ću njezin video pogledati još puno puta. Snježina smrt me je toliko dirnula da sam osjećala potrebu da joj posvetim ovaj post. Prelistala sam njezin blog i odabrala recept kao posljednji pozdrav virtualnoj prijateljici.


subota, 5. rujna 2015.

"To je to" pita od jabuka

Kad sam probala prvi zalogaj Majine pite, kroz glavu mi je prošlo "to je to". Bio je to okus one starinske, bakine pite. Iznimno prhka (ali ne i suha), nadjev taman pogođene slatkoće, a jabuke se nisu pretvorile u pire. Na blogu već imam objavljeno nekoliko različitih recepata za pitu od jabuka, ali niti jedan ne uključuje kuhanje soka od jabuka za nadjev.