Konačno je opet došlo ono doba godine. Doba kada, barem u mojoj kući, počinje intenzivnije razmišljanje o svinjetini. Prošle sam godine objavila post o izradi
domaćih kobasica, a ove godine je na redu nešto sasvim drugo. Maleni hrskavi komadići koje nisam nikad voljela - čvarci - u mom kraju poznatiji kao ocvirki. S obzirom da sam uvijek bila aktivno prisutna u procesu obrade svinjskog mesa, znala sam od čega se oni rade, a kao djetetu mi je to bilo odbojno. Sve do prošle godine. Zdjela s ocvirkima je stajala na kuhinjskom stolu i skrivećki sam probala jedan komadić. Pa je uslijedio drugi, treći, peti, deseti. Sad ih obožavam u tolikoj mjeri da ih kupujem čim se pojave na tržištu (što je puno ranije od domaćih). Kupovala sam ih kod istog dobavljača tamo negdje još od rujna i prve dvije ture su bile savršeno hrskave. Treća tura nije bila hrskava pa sam ih iskoristila za pogačice. Odlučila sam isprobati Tanjin
recept i krajnji rezultat je bio savršen.
Bezglutensku verziju pogačica pronađite na kraju teksta.