Uskrs je iza nas, izguštirali smo se dobro poznatih okusa koji čine tradicionalni uskršnji doručak i sad gledamo što ćemo s ostacima. Šunka se više nikome ne jede, još je ostalo mladog luka... Ma najbolje da to sve skupa zakamufliramo u quiche i napravimo fini ručak. Quiche lorraine s uskršnjim ostacima!
sdfsdfsdfTijesto
- 200 g Bakin' mix brašna za kruh
- 80 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- prstohvat soli
- 3 vrhom pune žlice kiselog vrhnja
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte preostale sastojke pa zamijesite tijesto. tijesto odmah razvaljajte na pobrašnjenoj površini pa obložite kalup za pitu. Prekrijte papirom za pečenje i opteretite rižom ili grahom pa pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Nakon 10 minuta odstranite papir za pečenje i vratite tijesto u pećnicu da se peče još 5 minuta.
Nadjev
- vezica mladog luka
- 250 g uskrsne šunke narezane na kockice
- 2 jaja
- 250 g kiselog vrhnja
- 100 ml mijeka
- 150 g ribanog sira (koristila sam cheddar)
- sol i svježe mljeveni papar (prema ukusu)
Šunku popržite na tavi bez dodavanja masnoće. Dodajte i nasjeckani mladi luk pa sve kratko prodinstajte i pustite da se ohladi. Razmutite jaja i dodajte začine. Umiješajte kiselo vrhnje i mlijeko. Dodajte luk i šunku te ribani sir. Smjesu izlijte na pečeno tijesto i po želji dodatno pospite sirom Pecite 20ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C dok nadjev ne očvrsne, a zatim pojačajte temperaturu pećnice na 200°C i pecite još otprilike 5 minuta dok površina ne dobije lijepu boju. Ohladite na rešetki. Poslužite mlako ili hladno.
Nema komentara:
Objavi komentar