Kiša, hladnoća, sivilo, ljetne vrućine su iza nas.... Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenjaju i deserti koje najčešće radimo. Došlo je vrijeme da upalimo pećnice i zagrijemo kuću mirisnim desertima. Za početak sam odabrala nešto jednostavno, a opet tako sočno i puno okusa.
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 20 g vanilija šećera
- 100 ml mlijeka
- 75 ml ulja
- 120g Schar Mix B brašna
- 12 g praška za pecivo
- 100 g mljevenog rogača
- 1 žlica kakaa
- 3 jabuke očišćene i naribane
- cimet prema ukusu
- 150 g čokolade za glazuru
Izmiksajte žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i ulje pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao i rogač) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Umiješajte naribane jabuke. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Pustite da se biskvit ohladi. Čokoladu za glazuru rastopite na pari pa prelijte preko ohlađenog biskvita. Kolač režem čim se čokolada malo stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar