utorak, 6. listopada 2020.

Juha od brokule

Ništa bolje ne krijepi od fine juhice. Kod mene veliku prednost imaju krem juhe, nisam baš neki ljubitelj bistrih mesnih juha. Čim sam vidjela da je jedan od zadataka zajedničkog obroka juha, nisam ni pogledala što je slatki zadatak. A juha od brokule nam je jedna od dražih! Kako su u igrici varijacije na temu dozvoljene, napravila sam juhu kako ju i inače radim. Neki put ju poslužim uz hrskavu pancetu, drugi put uz prepečene kockice kruha, a najčešće uživam u njoj bez dodataka.

Recept

  • 30 g maslaca
  • 1 manja kapula
  • 30 g naribanog korijena celera
  • 500 g očišćenih cvjetova brokule (možete korisiti i korijen, u tom slučaju prilagodite vrijeme kuhanja i cvjetove dodajte kasnije)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol i svježe mljeveni papar
  • slatko vrhnje za posluživanje

U posudi rastopite maslac pa na njemu prodinstajte kapulu i celer. Dodajte cvjetove brokule, zalijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omeška (otprilike 10ak minuta). Ispasirajte uz pomoć štapnog miksera. Začinite prema ukusu pa još kratno prokuhajte. Servirajte uz malo slatkog vrhnja i prepečeni kruh.


Nema komentara:

Objavi komentar