Stranice

petak, 2. listopada 2020.

Bez glutena: Biskvit s rogačem i jabukama

Kiša, hladnoća, sivilo, ljetne vrućine su iza nas.... Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenjaju i deserti koje najčešće radimo. Došlo je vrijeme da upalimo pećnice i zagrijemo kuću mirisnim desertima. Za početak sam odabrala nešto jednostavno, a opet tako sočno i puno okusa. 



  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 20 g vanilija šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 75 ml ulja
  • 120g Schar Mix B brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 100 g mljevenog rogača
  • 1 žlica kakaa
  • 3 jabuke očišćene i naribane
  • cimet prema ukusu
  • 150 g čokolade za glazuru

Izmiksajte žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i ulje pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao i rogač) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Umiješajte naribane jabuke. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Pustite da se biskvit ohladi. Čokoladu za glazuru rastopite na pari pa prelijte preko ohlađenog biskvita. Kolač režem čim se čokolada malo stisne. 


Nema komentara:

Objavi komentar