Pretpostavljam da nema osobe koja ne voli kekse s čoko kapljicama. Hrskavi rub, mekana sredina, svako toliko komadić čokolade - pravi užitak. Interesantno kako nisam do sada objavila recept, a one glutenske sam radila puno puta. Sada je došlo vrijeme za bezglutensku verziju. Kekse sam radila s Muscovardo šećerom i zbog toga su tamnije boje. Ukoliko želite svjetlije kekse, koristite običan bijeli šećer. Smjesa može stajati u frižideru do 4 dana, tako da svaki dan možete ispeći svježe kekse. Od ove količine sam dobila 30 manjih keksa.
- 70 g krem sira
- 170 g rastopljenog maslaca
- 150 g Muscovardo šećera
- 1 1/2 žličica paste od vanilije
- 2 žumanjka
- 280 g Schar Mix B brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 170 g čoko kapljica
Uz pomoć miksera pomiješajte krem sir, rastopljeni maslac i šećer, otprilike 2 minute. Dodajte pastu od vanilije te žumanjke, jedan po jedan, miksajući na srednje jakoj brzini dok se sastojci ne povežu. Zasebno pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol pa lagano umiješajte u mješavinu tekućih sastojaka. Ručno umiješajte čoko kapljice. Posudu prekrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na minimalno 4 sata.
Kada želite peći kekse, izvadite posudu iz frižidera i pustite da smjesa odstoji na sobnoj temperaturi 15ak minuta, kako bi se lakše oblikovala. Oblikujte kuglice veličine oraha i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje. Između kuglica pustite dovoljno razmaka, budući da će se keksi raširiti tijekom pečenja. Pecite otprilike 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C. Keksi će biti mekani i izgledat će kao da nisu dovoljno pečeni - rub bi trebao biti pečen i lagano dobiti boju, dok bi sredina trebala ostati mekana. Pustite kekse u limu još par minuta prije nego što ih preselite na rešetku da se potpuno ohlade. Keksi izvađeni iz pećnice su lomljivi, a tijekom hlađenja će postati čvršći.
Haven't baked or had cookies in a little while. These chocolate chip cookies look really tempting!
OdgovoriIzbrišiI was in Christmas mood that day :)
IzbrišiThis is really interesting, You're an excessively skilled blogger.
OdgovoriIzbrišiI have joined your rss feed and sit up for in quest
of ore of you fantastikc post. Also, I've shared your site
in mmy social networks
Thank you very much!
Izbriši