utorak, 11. listopada 2011.

Kukuruzna pogača


Evo još jednog odličnog Snježinog recepta. Isprobala sam ga u sklopu igrice FBI rukavice. Nadjev za buhtlice sam obogatila nasjeckanom majčinom dušicom, stoga ovaj post šaljem i Katarini koja nam je u sklopu igrice Ajme, koliko nas je! kao namirnicu zadala timijan i majčinu dušicu. Uz to što sam recept iskoristila za sudjelovanje u blogerskim igricama, izrada buhtli je bila prava igra. Najbolje je što možete pogledati kakvim namirnicama raspolažete u frižideru i odlučiti kakav ćete okus podariti buhtlama. Napravila sam dvije kombinacije, što ću objasniti u receptu.


  • 200 g kukuruznog brašna
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 180 g jogurta
  • 150 ml mlakog mlijeka
  • 100 ml ulja
  • sastojci za nadjev po želji (napravila sam dvije kombinacije s majčinom dušicom i ementalerom, tako što sam u jednu dodala sjeckani pršut, a u drugu sjeckanu mortadelu)
  • sjemenke sezama, lana i suncokreta



U većoj posudi promiješati brašno, kvasac, sol i šećer. U manjoj posudi promiješati jogurt, mlijeko i ulje. Dodati u brašno i mikserom (s nastavcima za tijesto) zamijesiti tijesto. Formirati u kuglu, pokriti krpom i pustiti da se diže sat vremena. Tijesto premijesiti i podijeliti na 15 dijelova. Svaki dio spljoštiti rukom i puniti nadjevom. Formirati lopticu i slagati u kalup za tortu obložen papirom za pečenje (koristila sam kalup od 26 cm). Peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.

33 komentara:

  1. Odličan ti je ovj 3u1(dobar recept, Ajme,FBI)!

    OdgovoriIzbriši
  2. sounds absolutely new n delicious...awesome preparation..:)
    Tasty Appetite

    OdgovoriIzbriši
  3. Tamara, divna ideja, ali šteta što nam niste stavili više fotografija presjeka, da vidimo ta različita, prefina punjenja! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala!

    Anonimno, nisam imala namjeru pokazivati presjek, zadnja fotka je nastala slučajno, bio je to komadić koji sam grickala :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Sjajno izgleda!Mozda i ja uspem probati!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo mu dođu kao buhtle. Pravila sam po Laninom receptu, a i ove sa kukuruznim brašnom mi se jako dopadaju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično izgledaju, fino i zdravo sa svim ovim sjemenkama!

    OdgovoriIzbriši
  8. Uh, ove pogačice fenomenalno izgledaju. A i sviđa mi se što su sa sjemenkama.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pogača izgleda prekrasno, obožavam ovakve recepte, mojim curama će se sigurno svidjeti!

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas si ju lijepo napravila, krasna je!

    OdgovoriIzbriši
  11. Delicious recept je fantastičan .. .. Zagrljaji Marimi

    OdgovoriIzbriši
  12. odlično si sve skombinirala, jako mi se dopada kombinacija nadjeva, a i opčenito sve jako lijepo izgleda

    OdgovoriIzbriši
  13. obožavam kukuruzni kruh, baš sam nedavno kupila kukuruzno brašno tako da bi baš mogla isprobati ovaj tvoj recept a punjenje s mortadelom............mljac

    OdgovoriIzbriši
  14. Lijepo izgleda, ali malo mi čudno da si kukuruzno brašno samo umiješala s ostalim sastojcima. Ja uvijek takvo brašno pofurim kipućom vodom, pa kad se prohladi tek onda radim dalje. Mislim da kukuruz ne funkcionira drugačije.

    OdgovoriIzbriši
  15. Izgleda mi JAKO fino, volim ovakve stvarčice... fotke su mi baš leeepeee...

    OdgovoriIzbriši
  16. Snašla si se:)))
    Odlično, jako mi se sviđa. Divno izgledaju:)

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala!

    Anonimno, da sam radila kruh koji će trajati dva dana, pofurila bih brašno kipućom vodom. Ovako sam radila sve po receptu od Snježe, a i znala sam da će se brzo pojesti.

    OdgovoriIzbriši
  18. Volim slane buhtle! Doduse, volim i slatke, ali ipak su slane moj favorit! Predivna peciva...

    OdgovoriIzbriši
  19. volim lan na pecivima...super recept

    OdgovoriIzbriši
  20. Ljubitelj sam dizanih kolacica, slatkih prije svega ali i ovo bi definitivno proslo s obzirom da znam tko ih je radio. Super izgledaju, naravno uz ovu dekoraciju. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  21. Izgledaju zaista primamljivo - volim sve sa kukuruznim brasnom!

    OdgovoriIzbriši
  22. Fantastično što drugo reći..divan recept:)

    OdgovoriIzbriši
  23. Pozdrav, hvala vam za komentiranje na blogu, ja sam ga volio. Sviđa mi se tvoj recept, fotografija je prekrasna, vrlo kreativni. Nadam se da vaš tjedan je divno biće. Mnogi zagrljaje, Marta.

    OdgovoriIzbriši
  24. I love this type of bread! look georgeous! gloria

    OdgovoriIzbriši
  25. Odlično izgleda i odlično zvuči,sa kukuruznim brašnom i punjenjima, super ! Već se neko vrijeme spremam napraviti neku pogaču ovako kao sa slaganjem buhtlica, svakako ću ovo zapamtiti.

    OdgovoriIzbriši
  26. Pprelepa pogača, znaš da sam ja veliki ljubitelj svih vrsta pogača :)))

    OdgovoriIzbriši
  27. Vrhunski kuvar,poslasticar,pekar,fotograf,bloger...Treba te dostici i mnogo mi je drago sto je tako kvalitetan covek i moj sledbenik.Imas nagradicu na mom blogu:))

    OdgovoriIzbriši