Evo još jednog odličnog Snježinog recepta. Isprobala sam ga u sklopu igrice FBI rukavice. Nadjev za buhtlice sam obogatila nasjeckanom majčinom dušicom, stoga ovaj post šaljem i Katarini koja nam je u sklopu igrice Ajme, koliko nas je! kao namirnicu zadala timijan i majčinu dušicu. Uz to što sam recept iskoristila za sudjelovanje u blogerskim igricama, izrada buhtli je bila prava igra. Najbolje je što možete pogledati kakvim namirnicama raspolažete u frižideru i odlučiti kakav ćete okus podariti buhtlama. Napravila sam dvije kombinacije, što ću objasniti u receptu.
- 200 g kukuruznog brašna
- 400 g glatkog brašna
- 1 paketić suhog kvasca
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 180 g jogurta
- 150 ml mlakog mlijeka
- 100 ml ulja
- sastojci za nadjev po želji (napravila sam dvije kombinacije s majčinom dušicom i ementalerom, tako što sam u jednu dodala sjeckani pršut, a u drugu sjeckanu mortadelu)
- sjemenke sezama, lana i suncokreta
U većoj posudi promiješati brašno, kvasac, sol i šećer. U manjoj posudi promiješati jogurt, mlijeko i ulje. Dodati u brašno i mikserom (s nastavcima za tijesto) zamijesiti tijesto. Formirati u kuglu, pokriti krpom i pustiti da se diže sat vremena. Tijesto premijesiti i podijeliti na 15 dijelova. Svaki dio spljoštiti rukom i puniti nadjevom. Formirati lopticu i slagati u kalup za tortu obložen papirom za pečenje (koristila sam kalup od 26 cm). Peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 210°C.
Odličan ti je ovj 3u1(dobar recept, Ajme,FBI)!
OdgovoriIzbrišisounds absolutely new n delicious...awesome preparation..:)
OdgovoriIzbrišiTasty Appetite
Tamara, divna ideja, ali šteta što nam niste stavili više fotografija presjeka, da vidimo ta različita, prefina punjenja! :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiAnonimno, nisam imala namjeru pokazivati presjek, zadnja fotka je nastala slučajno, bio je to komadić koji sam grickala :D
Sjajno izgleda!Mozda i ja uspem probati!!!
OdgovoriIzbrišiOvo mu dođu kao buhtle. Pravila sam po Laninom receptu, a i ove sa kukuruznim brašnom mi se jako dopadaju.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgledaju, fino i zdravo sa svim ovim sjemenkama!
OdgovoriIzbrišiUh, ove pogačice fenomenalno izgledaju. A i sviđa mi se što su sa sjemenkama.
OdgovoriIzbrišiPogača izgleda prekrasno, obožavam ovakve recepte, mojim curama će se sigurno svidjeti!
OdgovoriIzbrišiBas si ju lijepo napravila, krasna je!
OdgovoriIzbrišiDelicious recept je fantastičan .. .. Zagrljaji Marimi
OdgovoriIzbrišiodlično si sve skombinirala, jako mi se dopada kombinacija nadjeva, a i opčenito sve jako lijepo izgleda
OdgovoriIzbrišiHvala :)
OdgovoriIzbrišiprekrasne su!
OdgovoriIzbrišiobožavam kukuruzni kruh, baš sam nedavno kupila kukuruzno brašno tako da bi baš mogla isprobati ovaj tvoj recept a punjenje s mortadelom............mljac
OdgovoriIzbrišiLijepo izgleda, ali malo mi čudno da si kukuruzno brašno samo umiješala s ostalim sastojcima. Ja uvijek takvo brašno pofurim kipućom vodom, pa kad se prohladi tek onda radim dalje. Mislim da kukuruz ne funkcionira drugačije.
OdgovoriIzbrišiIzgleda mi JAKO fino, volim ovakve stvarčice... fotke su mi baš leeepeee...
OdgovoriIzbrišiSnašla si se:)))
OdgovoriIzbrišiOdlično, jako mi se sviđa. Divno izgledaju:)
Hvala!
OdgovoriIzbrišiAnonimno, da sam radila kruh koji će trajati dva dana, pofurila bih brašno kipućom vodom. Ovako sam radila sve po receptu od Snježe, a i znala sam da će se brzo pojesti.
Volim slane buhtle! Doduse, volim i slatke, ali ipak su slane moj favorit! Predivna peciva...
OdgovoriIzbrišivolim lan na pecivima...super recept
OdgovoriIzbrišiLjubitelj sam dizanih kolacica, slatkih prije svega ali i ovo bi definitivno proslo s obzirom da znam tko ih je radio. Super izgledaju, naravno uz ovu dekoraciju. Bravo!
OdgovoriIzbrišiIzgledaju zaista primamljivo - volim sve sa kukuruznim brasnom!
OdgovoriIzbrišiFantastično što drugo reći..divan recept:)
OdgovoriIzbrišiPredivna pogača.
OdgovoriIzbrišiPozdrav, hvala vam za komentiranje na blogu, ja sam ga volio. Sviđa mi se tvoj recept, fotografija je prekrasna, vrlo kreativni. Nadam se da vaš tjedan je divno biće. Mnogi zagrljaje, Marta.
OdgovoriIzbrišiI love this type of bread! look georgeous! gloria
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda i odlično zvuči,sa kukuruznim brašnom i punjenjima, super ! Već se neko vrijeme spremam napraviti neku pogaču ovako kao sa slaganjem buhtlica, svakako ću ovo zapamtiti.
OdgovoriIzbrišiPprelepa pogača, znaš da sam ja veliki ljubitelj svih vrsta pogača :)))
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiOvo mi je njami!!!
OdgovoriIzbrišiVrhunski kuvar,poslasticar,pekar,fotograf,bloger...Treba te dostici i mnogo mi je drago sto je tako kvalitetan covek i moj sledbenik.Imas nagradicu na mom blogu:))
OdgovoriIzbrišiHvala ti!
Izbriši