Quiche je vjerojatno najzahvalnije jelo. Osim što predstavlja ukusan obrok, omogućava mi da "počistim frižider" i iskoristim namirnice kojih je premalo za neko samostalno jelo, namirnice pred istekom roka trajanja ili nekima mrsko povrće. Ovog puta s vama dijelim bazni recept, a među već objavljenim receptima možete naći ideje kako ga nadograditi. Svakako je idealan i za iskoristiti ostatke uskršnjeg doručka.
Tijesto
- 200 g Schar Mix B brašna
- 80 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- prstohvat soli
- 3 vrhom pune žlice kiselog vrhnja
Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte preostale sastojke pa zamijesite tijesto. Tijesto odmah razvaljajte na pobrašnjenoj površini pa obložite kalup za pitu. Prekrijte papirom za pečenje i opteretite rižom ili grahom pa pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Nakon 10 minuta odstranite papir za pečenje i vratite tijesto u pećnicu još 5 minuta.
Nadjev
- 2 jaja
- 250 g kiselog vrhnja
- 100 ml mlijeka (ili slatkog vrhnja)
- sol i svježe mljeveni papar
- 150 g pancete
- 1 ljubičasta kapula
- vezica mladog luka
- 70 g naribanog sira (koristila sam Grana Padano)
Nema komentara:
Objavi komentar