srijeda, 21. listopada 2020.

Bez glutena: Keksi od bundeve s čoko kapljicama

Stvarno me svašta može inspirirati da napravim neki desert. Tako me je otpalo lišće u dvorištu firme potaknulo da čim dođem s posla napravim kekse s čoko kapljicama. Lišće, bundeva, miris keksa, topla kuća, dekica - baš malo treba da bi se napravio pravi jesenski ugođaj. Pripremite si omiljeni napitak, zavalite u svoj kutak na kauču i grickajte.


Sastojci

  • 120 g maslaca sobne temperature
  • 50 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
  • 140 g pirea od bundeve
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 180 g Schar mix B brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • mješavina začina za medenjake (količinu prilagodite ukusu)
  • 150 g čoko kapljica
Pire od bundeve napravite tako da očišćenu bundevu narežete na kockice i kuhate u vodi dok ne omekša. Kad je skuhana, ocijedite vodu pa uz pomoć vilice zdrobite u pire i pustite da se ohladi. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte pire od bundeve i ekstrakt vanilije pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, sodu i mješavinu začina) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte čoko kapljice pa kratko izmiksajte. Vlažnim rukama oblikujte kekse (radila sam kekse promjera 7 cm, za što su bile potrebne 2 žličice smjese) i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Kekse pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C, između 10 i 15 minuta (ovisno o veličini keksa) dok ne poprime lijepu boju. Kad su pečeni, pustite ih 10 minuta u limu, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Keksi će biti mekani na dodir, ali će očvrsnuti kad se ohlade.

1 komentar:

  1. Nunca fiz cookies com abobora e confesso que fiquei curiosa.
    O aspeto esta delicioso.

    OdgovoriIzbriši