četvrtak, 3. siječnja 2019.

Bez glutena: Vafli

Mislim da više ne trebam naglašavati koliko obožavam doručak. Posebno volim slatki doručak i to vikendom kad ne moram žuriti pa se razmazim i uživam bez žurbe. Osnovnom receptu za vafle sam vjerna otkad imam aparat za vafle. Vafle možete posuti šećerom u prahu, poslužiti uz sezonsko voće, grčki jogurt i med, premazati omiljenom marmeladom, preliti čokoladnim umakom, napraviti slane vafle s pancetom i sirom,... Samo je mašta granica.

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 360 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 ml ulja
  • 170 g Schar Mix B brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
Uz pomoć pjenjače razmutite jaja sa šećerom. Umiješajte mlijeko, sol, ekstrakt vanilije i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa dobro promiješajte. Pustite smjesu da odstoji 15 minuta, a za to vrijeme zagrijte aparat za vafle. Vafle ispecite prema uputstvu proizvođača aparata za vafle. Uživajte!

Prijedlozi za posluživanje









4 komentara: