Mada se tikvice mogu nabaviti tijekom cijele godine, nekako me baš rujan asocira na njih. Još uvijek je dovoljno toplo i nosimo kratke rukave, a opet sve nekako miriše na jesen. Pravo vrijeme za sočan čokolani kolač! Sve što vam je potrebno je jedna posuda i pjenjača. Glutensku verziju recepta pronađite ovdje.
- 2 veća jaja
- 60 g rastopljenog maslaca
- 80 g meda
- 250 g naribanih tikvica
- 90 g kokosovog šećera
- 1 žličica paste od vanilije
- 180 g bezglutenskog brašna
- 40 g kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 70 g čoko kapljica (15 g odvojite za posip, ostatak ide u smjesu)
Pomiješajte jaja, maslac, med, šećer i pastu od vanilije. Dodajte naribane tikvice i sol. Posebno promiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Prosijte suhe sastojke i umiješajte ih u smjesu. Na kraju dodajte čoko kapljice. Smjesu rasporedite u duguljasti kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Pospite preostalim čoko kapljicama. Pecite otprilike sat vremena na 170°C (provjerite čačkalicom ako je pečeno). Pustite da odstoji u kalupu 10 minuta, pa izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Fino i zdravo :)
OdgovoriIzbrišiI jako sočno ;)
IzbrišiNice that you used gluten free flour here for this chocolate cake. The use of zucchini must have added extra moisture the cake.
OdgovoriIzbrišiI have to use gluten free flour because I am on gluten free diet. I have published earlier gluten version of this recipe (sprinkled with chopped hazelnuts)
IzbrišiBaš zdravo izgleda!
OdgovoriIzbrišiZdravi kolači su mi novost, ali mi se sviđa što su ukusni i ni ne primijeti se razlika u odnosu na one klasične
IzbrišiNunca usei abobrinha em bolos mas tenho visto excelentes receitas.
OdgovoriIzbrišiEsta é mais uma água em que o bolo me deixa com água na boca.
Zucchini cakes are so moist and delicious, hope you will make it
Izbriši