Napokon je došlo proljeće!! Ono pravo, sunčano, toplo i rascvjetano. A s proljećem kreće i samoniklo bilje. Prve na redu su šparuge. S obzirom da se potroši dosta vremena u branju šparuga, volim da su jela sa šparugama brzinska. Na prvom mjestu je fritaja, kojom uvijek otvaramo sezonu šparuga, a kad se već izguštiram, na red dolazi pita. Kako bih u piti mogla uživati čim prije, odlučila sam napraviti brzinsku verziju.
- 250 g svježeg lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 200 g ricotte
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- 100 g pancete
- 150 - 200 g šparuga
- 50 g ribanog pecorina
- sol
- svježe mljeveni papar
Pancetu narežite na komadiće pa hrskavo prepržite na tavici bez dodatka masnoće. Šparuge očistite i narežite na sitne komadiće. U zdjelici razmutite jaje. Dodajte ricottu, senf i kiselo vrhnje. Umiješajte pancetu, šparuge i ribani sir. Začinite (prilikom soljenja uzmite u obzir slanost sira i pancete). Lisnato tijesto narežite na šest jednakih kvadrata (po želji zarežite rubove i dekorativno preklopite). Tijesto posložite na lim obložen masnim papirom i na njega rasporedite nadjev. Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220ºC dok tijesto ne dobije lijepu boju.
Fenomenalno izgledaju pitice :)
OdgovoriIzbrišiDivno izgledaju, super im je oblik :)
OdgovoriIzbrišifino i dekorativno!
OdgovoriIzbrišiMmmm, odlicna ideja za punjenje! Kako je divno imati svoje spargle ... bas ti zavidim!
OdgovoriIzbrišiS obzirom da rastu na našem terenu, s punim pravom mogu reći da su ovo naše šparuge. Zapravo nisam nikad razmišljala o tome, nekako ih prihvaćam zdravo za gotovo i ne znam što bih da ih moram kupovati
IzbrišiFicaram lindas e devem ser mesmo uma delicia.
OdgovoriIzbrišibjs
Tamara, what lovely are your pictures, look really like spring (we are in autumn)and your food look delicious!!
OdgovoriIzbrišiBaš zgodne pitice, odlčan snack. Izgledom me asociraju na satove. :)
OdgovoriIzbrišiU planu su bile dvije cijele šparuge po vrhu, ali onda bi bio pravi sat :)
IzbrišiSvidja mi se njihov oblik; ovo bi bilo dobro kao 'finger food' za koktele i zabave.
OdgovoriIzbrišiOvo je i bio finger food, ali u vrtu :D
Izbrišivolim sparoge, a ove pitice izgledaju kao super zalogaj, pogotovo ako se jedu tako u prirodi dok si okruzen cvijecem i suncem =)
OdgovoriIzbrišiOduševljena sam svime,ova fina klopa tako pristaje uz ovaj rascvali ambijent koji je kod tebe..predivno ti je!
OdgovoriIzbrišiBas su krasne, vidim da nisi blansirala sparuge prije pecenja, ne budu tvrde??
OdgovoriIzbrišiŠparuge su nasjeckane na sitne komadiće, otprilike 1/2 cm. Nemam ih običaj blanširati kad ih pečem ili frigam i nisu tvrde
Izbrišilijepo si ih napravila, bravo!
OdgovoriIzbrišiwhat a beatiful spring scenery to serve food!
OdgovoriIzbrišiBlog about life and travelling
Blog about cooking
Thank you
IzbrišiDa treba ih iskoristiti a stvarno ih ima ove godine a i ovaj brzinski quiche predobar.
OdgovoriIzbrišiOve godine bih ih jela svaki dan :D
IzbrišiDa, sezona šparoga ja, a ja jih još nisam kupila :). Trebam jih! Ovaka brzinska jela su super kroz tjedan :).
OdgovoriIzbrišiBrzinska jela su odlična i za nenajavljene goste
Izbrišistvarno ih treba iskroristiti. kada se sjetim do prije nekoliko godina nisam ni znala za njih a sad ih idem čak i brati.
OdgovoriIzbrišio ovaj tvoj recept je odličan, sve skupa daje jednu dobru priču, sliku
Volim brati šparuge i razmišljati kako ću ih pripremiti
IzbrišiI ja sam jedva dočekala proljeće, a jedva sam dočekala i šparoge koje baš volim. U Dbk sam ih se najela jer ih je prijateljica nabrala dovoljno za sve nas. Ali nismo jeli ovakve pitice koje ću i ja napraviti, ideja je odlična, i ti si ih baš lijepo formirala, jako mi se sviđaju !
OdgovoriIzbrišiTamara la quiche se ven irresistible con ingredientes magníficos,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbrišiTamara, jel mi verujes da jos nisam probala sparoge, mislim da ih cak nisam ni videla kod nas na pijaci ili u prodavnici, ali bih rado gricnula jedan ovaj quiche u prirodi.:)))
OdgovoriIzbrišiNa žalost, ne bi preživjele slanje poštom tako da ti ih ne mogu poslati :(
IzbrišiDear Tamara,
OdgovoriIzbrišiYour photos are lovely and the "quiches" look delicious and tempting !
Time to say: I would eat and repeat ! :)
Have a nice day ! :)
Isabel