srijeda, 18. rujna 2024.

Bez glutena: Juha od buče

Kada se zaželim nekog finog okrepljujućeg obroka, najčešće napravim krem juhu. Bistre juhe ne volim, ali zato krem juhe o-bo-ža-vam. Što je najvažnije brzo su gotove. Pa zašto onda dužiti s uvodnim dijelom...



  • 1 kapula srednje veličine sitno sjeckana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g muškatne tikve narezane na kockice
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol i svježe mljeveni papar
  • začini po želji
  • za posluživanje: slatko vrhnje, bučine sjemenke, krutoni


Na maslinovom ulju prodinstajte kapulu. Dodajte kockice muškatne tikve i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte temeljac, začinite po želji i kuhajte otprilike pola sata dok tikva ne omekša. Uz pomoć štapnog miksera usitnite tikvu. Poslužite uz žlicu slatkog vrhnja, bučine sjemenke i krutone. 

Juhu možete napraviti i od pečene tikve, tada je još ukusnija i nije ju potrebno dugo kuhati, samo 5-10 minuta da se sastojci prožmu.


Nema komentara:

Objavi komentar