Za police ste sigurno svi čuli. A znate li kakvi su to Hasselback krompiri? Popularan način pripreme potječe iz Švedske, a kad ga jednom probate, sigurna sam da će vam postati omiljeni. Radim ih i u bezmesnoj varijanti, ali nekako su mi draži kad im pridružim pancetu.
Količina sastojaka je proizvoljna, samo ću vam napisati osnovne smjernice.
- krompiri srednje veličine (neka budu podjednaki)
- sol
- svježe mljeveni papar
- češnjak u granulama
- rastopljeni maslac
- ružmarin
- sir (koristila sam cheddar)
- panceta (hrskavo pečena)
Krompir dobro operite i posušite (nemojte guliti koru). Položite između dvije kuhače (koje će poslužiti za graničnik) pa narežite na kriške debiljine 0,5 cm (ali ne skroz do kraja - tome služe kuhače - kao harmonika). Krompire stavite na lim obložen papirom za pečenje pa premažite rastopljenim maslacem i začinite (sol, papar, češnjak). Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Nakon 30 minuta pečenja ponovno ih premažite (za premazivanje koristim masnoću koja se nalazi na dnu lima) i dodajte grančice ružmarina te pecite još 30 minuta. Nakon ukupno sat vremena krompir bi trebao biti pečen. Pečen krompir još jednom premažite pa u utore stavite komadiće sira i pancete. Vratite u pećnicu dok se sir ne rastopi. Poslužite uz umak od kiselog vrhnja, kajmak ili kao prilog uz meso.
Fiz apenas um vez e gostei nem sei porque não voltei a repetir.
OdgovoriIzbrišiEstas com queijo estão divinas.
Thank you!
Izbriši