Recept sam dobila na poslu. Šefica je pričala kako je napravila "onu svoju tortu" za vikend i kad sam pitala o čemu se radi, rekla mi je "nije to za tebe, ima glutena". Svejedno me zanimalo o čemu se radi, a kad tamo nepečena torta s piškotama. Nema problema, kupit ću bezglutenske piškote i napraviti taj kolač. U originalu se radi šarlota, a kako su piškote koje sam kupila duplo duže od onih glutenskih, odlučila sam napraviti duguljasti kolač.
- 200 g piškota
- mlijeko za namakanje piškota
- rum (prema ukusu)
- 500 g mascarponea
- 500 g Linolade duo (250 g tamnog i 250 g svijetlog dijela)
- 150 g šumskog voća (ukoliko je zamrznuto, odledite ga i procijedite)
- 2 žlice šećera u prahu
Polovicu mascarponea pomiješajte s tamnom Linoladom, a ostatak sa svijetlom. Šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu. Četvrtasti kalup za kruh obložite prijanjajućom folijom. Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s rumom i složite jednu do druge na dno kalupa. Na piškote rasporedite svijetlu kremu i polovicu šumskog voće. Zatim slijedi tamna krema i preostalo šumsko voće pa opet piškote. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja odstranite gornju foliju, stavite kalup na pladanj za posluživanje i preokrenite, dignite kalup i odstranite prijanjajuću foliju. Po želji po vrhu stavite tučeno slatko vrhnje.
Nema komentara:
Objavi komentar