Na blogu se stvorila pauza od mjesec dana i baš mi je krivo. Bila sam bolesna i za ništa nisam imala snage. Najteže mi je palo to što sam se udaljila od kuhinje i prestala planinariti. Ali vrijeme sam iskoristila za razmišljanje o receptima, tako da sam puna ideja. Povratak u kuhinju nakon toliko izbivanja je zahtijevao jednostavan desert. Odmah sam se sjetila talijanskog recepta - krostate s marmeladom - kojeg obožavam.
- 250 g rižinog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 120 g hladnog maslaca narezanog na kockice
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- naribana korica 1 limuna
- 300 - 400 g Bio extra džema od aronije s limunom
Pomiješajte rižino i kukuruzno brašno. Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu limuna pa zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela - 1/3 i 2/3. Dijelove tijesta spljoštite u disk, zamotajte u prijanjajuću foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Tijesto (veći dio) razvaljajte između dva papira za pečenje pa obložite duguljasti kalup za pitu (može i okrugli). Dno tijesta izbodite vilicom. Na tijesto rasporedite marmeladu. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trakice koje dijagonalno poslažite po marmeladi. Pecite krostatu 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180ºC dok tijesto ne dobije lijepu boju. Krostatu ohladite na rešetki, a hladnu pospite šećerom u prahu.
It looks absolutely heavenly!
OdgovoriIzbrišiThank you! So simple to prepare but so deliciois
Izbriši