Svibanj i lipanj su bili rezervirani za FBI rukavice i Nevenin blog Hleb i lale. Nevenu poznajem samo virtualno i kroz njezine sam postove stekla dojam kako je izrazito komunikativna i društvena osoba. Uživam čitati njezine postove, a vjerujem da bih uživala i na Gozbi. Svakako pogledajte prekrasnu kolekciju pregača (ovo je moja), a ako ste u mogućnosti prisustvujte zanimljivim radionicama.
Kada se objavi blog za istragu, obično ga prelistam od početka do kraja i izaberem recepte koje želim isprobati. Ovo je prvi puta da sam najprije otišla prepisati recept koji želim isprobati, a tek sam zatim prelistala cijeli blog. Naravno, kao i do sada, nisam stigla napraviti sve što sam zabilježila, ali svakako će i ti recepti doći na red. U nastavku pogledajte što sam isprobala, a naziv recepta ujedno je i link na original.
Muffini s kakaom i bananama (za 12 muffina)
Ovo je recept kojeg sam znala da ću prvog isprobati. A sve zbog Olega, dječaka koji ih je napravio. Cijelu priču svakako pročitajte kod Nevene na blogu, a ja se nadam da će Oleg kad odraste otvoriti svoju slastičarnu, koju ću sigurno posjetiti budući da živi u blizini Rijeke. Muffini su fantastično sočni i ukusni, nikad sočnije nisam jela. U polovicu sam stavila kockicu bijele čokolade (po receptu), a polovicu sam napravila bez. Moram priznati da su mi se više svidjeli ovi bez čokolade - u ovim fantastičnim muffinima ona je višak. Još neke sitnije izmjene pročitajte u nastavku.
- 200 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soda bikarbone
- 3 žlice kakaa
- 1 žličica cimeta
- 1 jaje
- 150 g smeđeg šećera (koristila sam muscovardo šećer)
- 100 ml ulja
- 125 ml milerama
- 2 veće banane
Izmiksajte jaje sa šećerom. Dodajte ulje i mileram. Banane zdrobite vilicom i dodajte u smjesu. Prosijte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i kakaom pa dodajte u smjesu. Promiješajte da se sastojci sjedine. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i rasporedite smjesu (košarice napunite do 2/3). Pecite 20 - 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pečene muffine izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki. Uspjela sam sačuvati tri muffina za sljedeći dan, bili su savršeno sočni i ukusni kao i dan ranije.
Muffini s ementalerom i sušenim pumidorima (za 12 muffina)
Sušene pumidore obožavam i to je jedan od razloga zašto sam odlučila isprobati ovaj recept. Kako je samo prekrasno mirisalo dok su se muffini pekli. Recept sam slijedila u potpunosti, jedino sam origano zamijenila timijanom. Muffini su odlični kako za doručak tako i za neki ljetni party.
Izmiksajte jaja. Dodajte kvasac, ulje i polovicu brašna i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte pumidore, kapulu i ementaler. Dodajte mlijeko, ostatak brašna i začine pa promiješajte da se sastojci sjedine. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i rasporedite smjesu (košarice napunite do 2/3). Pecite 30 - 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C. Pečene muffine izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
- 2 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 3,5 g suhog kvasca
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 manja glavica kapule (sitno sjeckana)
- 100 g naribanog ementalera
- 175 ml mlakog mlijeka
- 4 suha pumidora iz ulja (sitno sjeckana)
- sol, papar, timijan
Izmiksajte jaja. Dodajte kvasac, ulje i polovicu brašna i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte pumidore, kapulu i ementaler. Dodajte mlijeko, ostatak brašna i začine pa promiješajte da se sastojci sjedine. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i rasporedite smjesu (košarice napunite do 2/3). Pecite 30 - 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C. Pečene muffine izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
savršeni i jedni i drugi!!
OdgovoriIzbrišiDa znaš da jesu
IzbrišiRecepti za mafine su uvijek dobrodosli. Lijep pozdrav
OdgovoriIzbrišiNisam ih dugo radila pa mi je baš bio gušt i raditi, a i jesti
IzbrišiBoth muffins look droolworthy! I think I would go for the savoury one first!
OdgovoriIzbrišiI love these muffins !
OdgovoriIzbrišiLook lovely!!
xo
Kraj mjeseca, a ja isprobala samo jedan recept, strašno. Pa krenula da ću jučer peć kruh, kad ono starter treba stajati 8 sati, ah kvragu. Volim Nevenu i baš bi mi bilo žao da ne isprobam još nešto. Ove muffine sam i ja škicala.
OdgovoriIzbrišiTješi me da nisam jedina :) Sad je ljetna pauza pa se u devetom mjesecu moramo popraviti i ranije krenuti isprobavati
IzbrišiOh kako izgledaju oni sa kakaom! Predivno! Moram i ja sada da ih opet napravim! Baš ću probati sa speltinim brašnom, interesuje me kako će da izađu :)
OdgovoriIzbrišiTo su stvarno najbolji muffini koje sam jela, više ne radim niti jedne druge i jedva čekam da ih odnesem na planinarenje pa se zasladim na vrhu
IzbrišiKod tebe izgledaju savršeno...sviđaju mi se ovi slani muffini.. i ja jedva stigoh da napravim nešto a to što sam napravila, oduševila sam se.
OdgovoriIzbrišiBaš zbog tog oduševljenja mi je žao što nisam isprobala još koji recept
IzbrišiObadva recepta su za prste polizati...
OdgovoriIzbrišiRecepti su me baš oduševili, a ovi slatki su najbolji muffini koje sam jela
Izbriši