Čim sam vidjela recept za ovaj kolač u novom broju časopisu Alice cucina, znala sam da ću ga napraviti kad budemo roštiljali. S obzirom na činjenicu da smo duboko zagazili u jesen, možda je to bilo posljednje roštiljanje ove godine. Nekome će ostati u pamćenju po mirisu mesa s roštilja, nekome po mom photo sessionu, a sigurna sam da će svi pamtiti okus ovog kolača. Ukusan je dok je topao i kad se ohladi, može se jesti sam ili kao prilog uz mesno jelo.
- 3 jaja
- 100 g glatkog brašna
- 100 ml mlijeka
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
- 1 vrećica praška za pecivo
- 100 g kuhanog pršuta narezanog na kockice
- 150 g ribanog sira (koristila sam ementaler)
- sitno sjeckani vlasac
Pjenjačom razmutite jaja. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko. Dodajte ulje, sol i papar. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte ribani sir, kuhani pršut i vlasac. Nauljite i pobrašnite duguljasti kalup dimenzija 10 x 24 cm (na dno kalupa možete staviti papir za pečenje i samo namastiti rubove) i u njega izlijte pripremljenu smjesu. Pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pustite da ostoji 5 minuta u kalupu pa izvadite iz kalupa i stavite hladiti na rešetku. Poslužite toplo ili hladno.
ovo je savršeno u bilo koje doba dana, sviđa mi se kombinacija kuhanog pršuta i sira. Spremam si recept!!
OdgovoriIzbrišiRecept nas je ugodno iznenadio i kolač je vrlo brzo planuo
Izbrišiuh ovo je divno. Obožavam ovakve slane kolače. Sad sam gladna :)
OdgovoriIzbrišiJa sam više za slatke kolače, ali ovaj slani me osvojio na prvu
IzbrišiOdlično!
OdgovoriIzbrišiOkus je stvarno odličan
IzbrišiJa često pravim i baš volim ovakve stvari. Ovoga puta nisi koristila mortadelu :)
OdgovoriIzbrišiRadila sam nedavno opet (po tko zna koji put) onu tvoju punjenu pogaču, tako da ovdje nisam stavila mortadelu
Izbrišinjami izgleda tako fino nikad nisam probala slani kolač , moram to pokušat napravit pozzz
OdgovoriIzbrišiKad sam vidjela recept, jako mi se svidio koncept slanog kolača kao i korištene namirnice tako da sam morala isprobati
IzbrišiU prvi mah pomislila sam da je od kukuruznog brasna; ima lijepu zutu boju.
OdgovoriIzbrišiSvakako vrijedi probati. Ja opet radije jedem slane varijante nego slatke.
Rađe biram slatke varijante, ali ovaj kolač mi je pravo otkriće
IzbrišiOdlicna ideja, mislim da cu probati napraviti, sigurno bi se mogao dodati i suseni paradajz. Prelijepo izgleda :)
OdgovoriIzbrišiSušeni pumidor bi se sigurno odlično uklopio
Izbriši...ovo je divno..često radim slane kolače, moji se navikli na njih pa bez njih više niš ne prolazi...samo što ih pečem u kalupima za muffine i stavljam palentu (nisam normalna s tom palentom)...te stavim pancete...ovaj recept će svakako biti isproban, da napokon malo promijenim brašno...a i baš sam cijeli pršut dovukla od svojih iz dalmacije... ;))
OdgovoriIzbrišiSlane delicije u kalupu za muffine mi nisu strane, a ovo je prvi slani kolač ovakvog tipa
IzbrišiOvakve stvarcice su odlicne za uzinu na poslu. brzo se prave, a ujutro nekoliko kriskica u foliju i to je to... :)
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja
IzbrišiI meni je na prvu izgledao kao proja, bas djeluje kukuruzasto. Super je, djeluje dosta jednostavno za smuckati za veceru npr. kad imas goste.
OdgovoriIzbrišiVidim da je većinu zbunila ta žuta boja. To je očigledno kombinacija domaćih jaja i sira.
IzbrišiI am so in love with your photos … they are breath taking and make my mouth water.
OdgovoriIzbrišiDa ne vidim komadiće pršuta, pomislila bi da je neki kolač s limunom :D Baš mi je fora, originalan način spremanja nekog priloga :)
OdgovoriIzbrišiTeško da će se kod mene na blogu pojaviti kolač s limunom, nisam ljubitelj jačeg limunkastog okusa u kolačima
IzbrišiOdlično! Sve mi se svidja u ovom receptu. Bit će isprobano.:)
OdgovoriIzbrišiNadam se da ćeš biti zadovoljna kad isprobaš
IzbrišiTamara love this look really beauty!!
OdgovoriIzbrišiLove the pictures!!
Hvala ti za recept,sutra će biti kod mene na stolu..jako mi se sviđa:)
OdgovoriIzbrišiBaš me veseli što ćeš tako brzo isprobati
IzbrišiMuy rica receta, apetitosa y con una presentación muy bonita, me encanta.
OdgovoriIzbrišiBesos y que pases un feliz día.
Ovo izgleda prefino! Volim slane kolače i morat ću ovo isprobati ;)
OdgovoriIzbrišiNadam se da će ti se svidjeti
Izbrišinešto vrlo slično (sa šunkom i gaudom) sam radila u kalupima za muffine, sviđa mi se verzija slanog kolača iako je i za mene to bilo otkriće
OdgovoriIzbrišiVjerujem da bi se ova smjesa isto mogla peći u kalupima za muffine
IzbrišiThe color of this bread is divine, Tamara !!
OdgovoriIzbrišiI loved it, really, seems delicious !
Have a nice day ! :-)
Gostei da combinação de presunto e queijo , deve ter ficado uma delicia.
OdgovoriIzbrišiO aspecto esta uma perdição.
bjs
With a bowl warm soup, this would make a great dinner for me!
OdgovoriIzbrišiThis cake is great for any meal
IzbrišiOdlicno i uvijek dobro dosao kod mojih ukucana....vole ga jer im dode umijesto kruha ai puuuno ukusnije i sama pravim slicno uz dodatak tikvice i cherry rajcica !!
OdgovoriIzbrišiSigurno je isto jako ukusna ta varijanta s povrćem, morat ću isprobati.
IzbrišiOvakvi slani kolači kod mene uvijek dobro prolaze, a meni su posebno dobri kada častim društvo ili kada idem kod nekoga pogotovo u prilikama kao što je roštiljanje. Tvoj recept bilježim i isprobavam, odlično zvuči i izgleda , a ja ću dodati i malo nasjeckanih sušenih rajčica, tu mi baš nekako dobro idu.
OdgovoriIzbrišiSigurna sam da će se pumidori odlično uklopiti
IzbrišiMuy bueno me gustaría probar,abrazos y abrazos
OdgovoriIzbrišiThank you
IzbrišiI kod mene uvijek dobro prolaze a i tvoj tako dobro izgleda.Jako dobro.
OdgovoriIzbrišiHvala
IzbrišiTamara, hvala ti na receptu :)
OdgovoriIzbrišiBtw, još zamišljam kako je izgledalo tvoje fotkanje :)
Obično fotkanje obavim dok sam sama pa je ovaj put publici bilo malo čudno što to sve iznosim van, slažem, trčim po vrtu po bosiljak, razmještam, itd.
Izbriši