Nedavno sam na Pinterestu vidjela ideju kako servirati sladoled. Zgodna ideja kao stvorena za rođendane, fešte i ostala ljetna druženja. Brownie košarice napravljene od gotove smjese i kupovni sladoled nisu dolazili u obzir pa sam sve napravila od početka.
Brownie košarice
- 2 jaja
- 170 g šećera
- 100 ml ulja
- 60 g brašna (Schar Mix B brašno)
- 30 g kakaa
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i kakao. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Kalup za muffine lagano premažite uljem i rasporedite smjesu (napunite do 2/3). Pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Provjerite čačkalicom ako je pečeno. Manju čašu obložite prijanjajućom folijom i malo nauljite. Čim brownie izvadite iz pećnice u svaki utisnite čašu kako bi se formirala udubljenja - košarice. Pustite da se ohladi u kalupu pa tek onda izvadite.
- 450 g grčkog jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 180 g slatkog vrhnja
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. U drugoj posudi kratko miksajte grčki jogurt i šećer u prahu. U to dodajte slatko vrhnje i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesu stavite u plitku posudu, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na par sati.
Serviranje: svaku košaricu napunite kuglicom sladoleda i poslužite uz sezonsko voće. Rubovi košarica su hrskavi, ali omekšaju ukoliko pustite da sladoled odstoji 10ak minuta prije konzumacije. U zadnje vrijeme jako volim jesti omekšali sladoled. Košarice također mogu poslužiti za serviranje neke osvježavajuće kreme.
Two desserts in one...what a great idea! They look absolutely mouthwatering.
OdgovoriIzbrišiThank you
Izbriši