Oduvijek sam smatrala kako je hrana iz vlastitog vrta najukusnija hrana. Kako starim uviđam da postoji još ukusnija hrana, a to je ona samonikla. Kopriva mi je najdraža samonikla namirnica i neke sam recepte već ranije objavila na blogu. Današnji recept za juhu je vrlo jednostavan, najteže je zapravo nabrati dovoljnu količinu koprive.
- 1 manja kapula
- 2 režnja češnjaka
- 300 g mladih vrhova koprive
- 750 ml mesnog temeljca
- 100 ml slatkog vrhnja
- maslinovo ulje
- sol, svježe mljeveni papar
Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckanu kapulu. Dodajte češnjak i koprivu pa kad kopriva povene, zalijte temeljcem i kuhajte 10 minuta. Usitnite uz pomoć štapnog miksera. Dodajte slatko vrhnje, sol i papar prema ukusu pa kuhajte još nekoliko minuta.
To je za mene, kronično mi nedostaje željeza:(
OdgovoriIzbrišiImala sam i ja sličnih problema, ali sam ih, ne bi vjerovala, riješila jedući banane. Svako jutro najprije pojedem jednu bananu i tako već više od dvije godine. Uopće više ne moram piti tablete željeza
Izbrišimislim da nikad nisam jela koprivu al slažem se s tobom, ono divlje je prava hrana
OdgovoriIzbrišiProbaj, ja ju obožavam. Ima nešto jači okus nego blitva i špinaca, ali je fina
IzbrišiNajljepsa i najukusnija kopriva se bere u proljece....Zdrava, ukusna i divne boje! Nedostaje mi jako ; ovdje sam koprivu vidjela par puta u ovih mojih 20 godina u Australiji.
OdgovoriIzbrišiJuha divno izgleda i cini se da nudi tijelu bas ono sto nam treba poslije duge zime.
Kopriva je iznimno korisna - vrhovi za jelo, a ostatak za izradu gnojiva za vrt. Mi je dosta imamo u dvorištu, mislim da ju drugdje ne bi ni brala
IzbrišiJeste proleće je kod nas prošlo a i nešto u mojoj okolini je baš i nema ajako ej volimo i ovao u supi a i u piti
OdgovoriIzbrišiFina je na sve načine
IzbrišiThe soup looks simply delightful!
OdgovoriIzbrišiThank you
IzbrišiNisam se sjetila juce na Facebook da bi mogla biti kopriva :) Divno izgleda!
OdgovoriIzbrišiSuper! I onda postaneš i Popay ;)
OdgovoriIzbrišiMa i još jači :)
IzbrišiObožavam polpete od koprive a i za juhicu sam
OdgovoriIzbrišiPolpete radim mješavinu mesa i koprive, a ti?
IzbrišiJos kad bih znala gde da je nadjem, probala sam proslog proleca, al bezuspesno a bas bi volela da probam ovaj tvoj recept:)
OdgovoriIzbrišiRekla bih da raste svugdje, barem je tako kod mene. A vjerojatno kad bih ju išla tražiti, ne bi je nigdje bilo
IzbrišiObožavam čorbu od koprive. Ja je spremam malo drugačije i ovaj tvoj receptić mi se jako dopada. Divno izgleda. :)
OdgovoriIzbrišiNa koji način ju radiš?
IzbrišiVolim sve od koprive i uvijek kad nemam juhu skoknem po koprivu i skuham brzinsku juhicu
OdgovoriIzbrišiJuha se brzo skuha, najviše se vremena potroši u branju koprive
Izbrišistvarno volim koprivu....odlična juhica, brzinska....sada sam u šparogama ali, spremam se i u koprive..kod mene najbolje prolazi pita :) zna se o'kle smo :)
OdgovoriIzbrišiJa kombiniram šparuge i koprivu, a baš razmišljam da razvučem kore i napravim savijaču sa sirom i koprivom
IzbrišiObožavam...kod nas još nisu počele da niču, jedva ih čekam. Prijatno!!
OdgovoriIzbrišiNeka vam brzo niknu :)
IzbrišiJa ih ovdee ni u prolece ne pronadjem, a sećam se supe koju je moja tetka pravila samo nije bila kremasta.Znam da je zdrava a još kad je i ukusna ništa bolje
OdgovoriIzbrišiNisam baš neki ljubitelj bistre juhe, a ove kremaste obožavam
Izbriši