četvrtak, 28. siječnja 2021.

Bez glutena: Mediteranska peciva

Nova godina, novi zadaci u sklopu igrice zajednički obrok. Između slanog i slatkog, opet sam se odlučila za slano. Original recept je u obliku pogačica, a meni se učinilo da bi mogla biti zgodna peciva, taman su mi trebala za planinarenje. 

dsfsdfsdfsdf

  • 2 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja 
  • 2 žlice palente
  • 2 žlice mljevenih sjemenki (sezam, lan, suncokret)
  • 1 žlica začina po želji (stavila sam talijansku mješavinu)
  • 70 g Bakin' mix brašna za kruh i pizzu
  • 120 g feta sira
  • sitno sjeckane pečene crne masline i sušeni pumidori (količina prema ukusu)

Razmutite jaja pa dodajte kiselo vrhnje. Dodajte palentu, mljevene sjemenke, brašno i začine pa miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte razmrvljeni feta sir, masline i pumidore pa pomiješajte. Smjesu uz pomoć žlice rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i napravite 4-6 hrpica koje oblikujte u peciva. Po želji pospite sjemenkama. Pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Vrijeme pečenja ovisi o veličini peciva - peciva su gotova kad dobiju lijepu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar